![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 28.05.2004
![]() |
![]() ![]() Witam ! Kupiłem na Allegro nadrywarkę NEC 1100A, i chciałbym wgrać nowy firmware. Skąd go najlepiej ściągnąć (proszę o jakiś link) i jak to krok po kroku zrobić ? Czy to jest bezpieczne? Jakie płyt najlepiej śmigają? I jakieś dobre rady dotyczące tej nagrywarki ! Serdeczne dzięki z góry za dobre rady ![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 14.11.2003
![]() |
najpierw najlepiej zrobic kopie bezpieczenstwa swojego firmware !!!
tu najnowszy firmware do NEC 1100A w wersji windows : http://www.necd.de/software/1553_Fir...00A_WIN1A3.zip a w zalaczniku dosowy flasher z opisem flash robic w czystym dosie !!! , czyli np z bootujacej dyskietki co do samej nagrywarki to mozna ja w prosty spodob zmienic na NEC 1300A pozdro dlugi Ostatnio zmieniany przez dlugi : 28.05.2004 o godz. 13:57 |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 28.05.2004
![]() |
![]() ![]() Wielkie dzięki za pomoc ! Wszystko poszło super ale tak jak radziłeś zmieniłem soft na model 1300A. Mam jeszcze pytanko, jeśli zmieniłem 1100A na 1300A, to czy mogę teraz zmienić firmware (mam teraz 1.0A) na nowy czyli 1.0B jeśli jest on napisany pod 1300A. No i mam taki problem, nagrałem 2 płytki (po 6 filmów Divx) na DVD-R z prędkością x2 Ale napęd nie może ich odczytać, jedną(ACCOSS) po kilku próbach łapie a drugą (Lead Data) nie otworzy (zawiesza się). Na stacjonarnym DVD Bellwood ACCoSS idzie super a na Lead Data tylko jeden film. W czym problem złe płyty, stary soft czy coś nie tak z nagrywarką? PS.Przy ACCOSS całe nagrywanie poszło OK, a przy Lead Data po nagraniu wyskoczył na koniec jakis błąd z DAO i że nagranie się nie powiodło choć nagrał całą płytę. |
![]() |
![]() |
|
|