![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 11.07.2002
![]() |
Witam...
Mam kilka pytan zwiazamych z instalacja nagrywarek pod Linuxem. Oczywiscie korzystam z linuxa (Red Hat 7.1) od niedawna i nie mam pojecie co? i jak? 1. jak sprawdzic czy dany model nagrywarki wspolpracuje z Linem? np. nie ma go w dokumencie HOWTO a jest nowym produketem) 2. jak podlaczyc nagrywarke pod Linem i jak sprawnie sie nia poslugiwac? konsola czy gui? co lepsze i czym latwiej operowac? 3. Gdzie zdobyc info na temat aktualizacji Linuksa? jak to sie robi i jakie moge miec prolemy podczas tego procesu... Chodzi mi aktualizacje jadra bo moze byc to konieczne przy obsludze nowych nagrywarek jadro RH 7.1 jest z 2001 roku i jestem w 80% przekonany ze nie obsluguje napedow 40x to by bylo na tyle.... wszystkich zyczliwych prosze o wyjasnienie tych kwestii... |
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forumator
Data rejestracji: 05.04.2002
![]() |
Nie wydaje mi się żeby obsługa nagrywarek zależała od wersji jądra. Jakoś nie chce mi sie wierzyć zeby stery akurat nagrywary były skompilowane w jądrze.
|
|
#3 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 11.07.2002
![]() |
Mozliwe ze jest tak jak mowisz plemnik... ja malo wiem o linuksie i to byly przypuszczenia... skoro cd-rom jest jakims modulem i trzeba go ustawic w jadrze to pomyslalem sobie ze z nagrywarka moze byc podobnie... zreszta sam nie wiem jak sie to robi i oczekuje jakiejs pomocy
|
|
|
|
|
#4 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 17.02.2002
![]() |
Modyfikacja jądra jest potrzebna do wprowadzenia nowego sprzętu. Co do nagrywania to lepsze gui oczywiście. Aktualizacja... strona główna dystrybucji. Nie znam osobiście Redzia, bo mam Mandrake'a (Boże, błogosław tryb textowy!). Info o obsłudze sprzętu też powinno być na stronce. Co do aktualizacji, to nie mam pojęcia, jak ona wygląda, najlepiej samemu zmienić i przekompilować jądro.
Powodzenia!
![]() |
|
|