![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 27.12.2004
![]() |
Problem z napedami
Siemka otoz mam problem ze swoja nagrywarka (Liteon) dlatego ze gdy zmienilem sobie procesor i plyte glowna (procesor na athlona xp 2600 a plyte na gigabyte k7 triton na chipsecie nf2 ) to nagrywarka a raczej programy do nagrywania nie widza czystych a nawet nagranych płyt. U moich kolegow nagrywarka chodzi normalnie wiec poszedlem z nagrywarka do sklepu i powiedzieli ze u nich chodzi normalnie i kazali mi sformatowac system i wgrac od nowa i zrobilem tak i gdy wlozylem plyte zeby cos dograc i sprawdzic czy dziala to widzilo pliki na plycie i myslalem ze jest wszystko OK ale gdy wlozylem czysta plyta to juz pisalo ze w napedzie nie ma czystej plyty i juz potem nawet tamtej co do niej dogralem tez nie widzialo nic . I nie wiem co zrobic a nagrywarka mi jest bardzo potrzebna moze wie ktos przez co tak sie dzieje? (aha i jeszcze gdy chcialem zrobic Imaga z gry to nawet z cd-romu sie nie dalo bo pisalo ze nie ma plyty a napedzie..)
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
gÓru
Data rejestracji: 20.12.2003
![]() ![]() ![]() |
Sprawdźczy wszystko dobrze popodłanczałeś do mobo, może gdzięś popełniłeś jakiś błąd
http://www.cdrinfo.pl/cdr/artykuly/p...e/ideconf.php3 |
|
|
|
|
#3 |
|
Nowy na forum
![]() |
Taśmy i inne rzeczy mam na 100% dobrze popodlanczane bo probowalem na rozne sposoby i zaden nie dzialal tzn. tak jak napisalem nagrywarke i cdrom wczytalo normlanie plyty tez czytalo tylko wlasnie jak chcialem cos zrobic programem do nagrywania tzn. zrobic obraz albo nagrac cos to bylo napisane ze w cdromie nie ma plyty.Aha i jeszcz jeszcze jedna rzecz ktora mnie dziwi w Windowsie Xp mozna bez programu nagrywac pliki i dziwi mnie to ze w tym programie normalnie widzi plyty i nagrywa ale nie stety w taki sposob mozna chyba tylko pojedyncze pliki nagrac nie mozna nagrac obrazu ani zrobic
|
|
|
|
|
#4 |
|
Nowy na forum
![]() |
Wiec nikt juz nie wiem co moze byc przyczyna tego??
|
|
|
|
|
#5 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 04.11.2004
![]() |
hm....mzoe sprobuj sciagnac stery aspi ze strony nero i sprawdzic jak tam sie sprawa [zedstawia..jelsi nie tasmy to tylko to mi prychodzi do glowy
|
|
|
|
|
#6 |
|
^_^ czekam na bana ;)
Data rejestracji: 05.03.2004
![]() |
Zainstaluj ForceAspi 1.7 lub jak nie znajdziesz to 1.8
|
|
|
|
|
#7 |
|
Nowy na forum
![]() |
Tez nie dziala kurcze :/ juz serio nie wiem ma ktos jeszcze jakies pomysly dlaczego programy moga nie widziec plyt w moich napedach??
|
|
|
|
|
#8 |
|
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
a jaki program używasz do nagrywania i jak nagrywasz?
zainstaluj najnowsze sterowniki do nforce2.
|
|
#9 |
|
Nowy na forum
![]() |
Hmm uzywam Alcohola Nero Clona itp a nagrywac moge tylko w tym windowsie (chyba wiecie o co chodzi)
|
|
|
![]() |
|
|