![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Gość
|
NEC NR-7700
1.Moja nagrywarka NR-7700 nie obsluguje paru rzeczy (np. overburn
) i zastanawiam sie nad upgradem BIOS'u.Slyszalem ze jest v.1.03 ale podobno nie sprawdzona.Jezeli ktos robil juz taki upgrade prosze o odpowiedz. Jezeli istnieje taka mozliwosc to prosze tez o plik z BIOS'em i instrukcje obslugi 2.Nie udalo mi sie nagrac plyty na tej nagrywarce z predkoscia wieksza niz 4x. Probowalem w Nero 5.5.4 nagrywac z 12x predkoscia.Nagrywala mi sie plyta 650MB (Sony CDQ-74N) 25 minut, bufor dziwnie sie zachowywal i pod koniec nagrywania wyswietlil mi sie komunikat ze JustLink uzywany byl 371 razy !!!!!! W innych programach podobnie. Moja konfiguracja: DFI AK75-EC, D750, HDD Seagate 20GB (ATA66 Master 80pin tasma alone) NEC NR-7700 v1.01 (Master ATA33)+DVD Hitachi GD-2500 (Slave ATA33). Zainstalowane idealnie sterowniki VIA 4in1 v4.29. System WIN2K (na 98 jest jeszcze gorzej). Wczesniej mialem Mustek'a 4424 i nie bylo zadnych problemow. Dzwonilem do JTT (Wroclaw) i doradzono mi abym zainstalowal Service Packa 2. Prosze o pomoc. |
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Gość
|
CD.....NEC NR-7700
Zapomnialem jeszcze dodac ze przy nagrywaniu z 8x predkoscia nagrywarka nagrywa mi CD 650MB w 18 min. (4x)
|
![]() |
|
|