![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 08.12.2004
![]() |
POMOCY LITE ON LTR 52327S umarł !!!
Ludzie prosze o eeprom do tego napedu.
flashowalem DVD i padl mi CD-RW (nie wybralem wlasciwego napedu) PROSZE @ w.broniewski@interia.pl z gory dziekuje |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
#3 |
Bywalec
![]() |
Niestety ten epromik nie chce mi dzialac
Nie czyta zadnej plyty |
![]() |
![]() |
#4 |
CDRinfo VIP
![]() ![]() |
wczytaj jeszcze firmware.
#5 |
Bywalec
![]() |
hmmm
a co to ten firware? QS0E58.exe (1 735 680) QS0E5A.exe ( 521 728) z tym nie chce rowniez. jaka kolejnosc wgrywania? sa 3 pojecia flash,bios,firmware i czym jeszcze (wgrywalem roznie i MtkWinFlash.exe i Ltnflash 1.2.4.exe) prosze o pomoc |
![]() |
![]() |
#6 |
CDRinfo VIP
![]() ![]() |
hmmm...
jaki to ltr-52327S nowy czy starszy? Nowe modele LTR-52327S pozbawione sa kosci EEPROM, dane dotyczace kalibracji lasera są zapisane w firmware ... a nie jak w starszych w EEPROM. jaka była oryginalnie wersja firmware? żeby wgrać w mtkflashem musisz mieć firmware w postaci .bin znajdziesz je tutaj...jak i dla starszej wersjii, jak i też dla nowej bez fizycznego eepromu. http://dhc014.rpc1.org/indexOEM.htm
Jak mądrze zadawać pytania Ostatnio zmieniany przez Maciej : 08.12.2004 o godz. 21:50 |
![]() |
![]() |
#7 |
Bywalec
![]() |
dzieki za odp.
widze ze tylko Ty chcesz mi pomoc a wiec tak . jest to chyba nowa wersja (kupiona chyba w lipcu br) nagrywala pieknie, ale wgralem do niej eeprom od dvd. ten eeprom niby wszedl, QS0E58.exe to tez weszlo ale nic nie czyta !!! zadnej plytki (chyba laser padl z ustawieniami od dvd) teraz co tu zrobic ,aby chociaz reklamacje uwzglednili (nie otwieralem jej jeszcze - plomby) |
![]() |
![]() |
#8 |
CDRinfo VIP
![]() ![]() |
wczytaj do niej firmware, wersję jaka była przy zakupie i do serwisu.
ps. Do tej nagrywarki nie wczytuje się osobno eeproma, bo ona nie posiada fizycznie takiej kości. Wszystkie dane o kalibracji mocy lasera są już w firmware.
#9 |
Bywalec
![]() |
niestety nie wiem jaki byl firmware, ale to chyba nie ma znaczenia skoro upgrade ze strony liteon'a nie powinien anulowac gwarancji.
a z reszta skad oni moga wiedziec jaki byl firmware? A co do tego eepromu to i tak nie rozumiem skoro udalo mi sie wgrac progiem Ltnflash 1.2.4.exe eeprom od dvd (to gdzie to sie wpisalo?). hmmm. dzieki za odpowiedzi POZDRAWIAM |
![]() |
![]() |
|
|