![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 07.04.2002
![]() |
Negatywna weryfikacja po nagraniu - TEAC W58E
Witam!
Ostatnio zauważyłem, żę na dużych plikach (powyżej 50MB) po nagraniu są przekłamania. Opis konfiguracji: CD - TEAC W58E (1,5 roku , około 100 nagranych płyt) bios 1.0A , WIN 98, Nero 5.0 i 5.5, CD jest sam na tasiemce, PIII, mam dwa WINy 98 na HDD i na obu konfiguracjach to samo próby robiłem na: TDK i Platinum, CD-R i CDRW, nagrywałem x8, x4 i x2 Gdy robie duże archiwa zip (ponad 500MB) to nie ma błęów CRC, wszystko jest ok wynika z tego, że RAM jest ok. ??Macie jakiś pomysł, czy niestety nagrywarka do serwisu lub do kosza? Geri |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 01.02.2002
![]() |
Sorry, ze się wtrące ale to przykład wzorowego postu wszystko dokładnie opisane może ostantnie wyjąsnienia duzo dały do myslenia i teraz takich postów będzie więcej, a nie potrzebuej cracka do".." itp.:-))))))))
#3 |
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 05.12.2000
![]() |
hmm a sprobuj przeprowadzic totalna defragmentacje wszystkich dyskow lub conajmniej tego z ktorego nagrywasz najlepiej jak przeniesiesz to co masz nagrac do jednego katalogu i wtedy defrag tyle ze majac winde98 lepiej uzyj jakiegos innego defraga np z norton utilities (chyba tam chodzi generalnie o symantheca) lub jak mozesz to podepnij dysk do kogos kto ma 2000 lub xp
i raczej powylaczaj wszystkie inne progsy dzialajace w tle a juz na pewno antywiry a za wyglad postu masz rowniez i u mnie duzego plusa ![]()
![]() |
#4 | |
Stały bywalec ;)
![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
#5 |
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 05.12.2000
![]() |
heh ja tu tylko sprzatam
![]() a premium dostanie i tak za jakis czas ![]()
![]() |
#6 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
mialem taki sam problem na TDK CyClone 12/10/32 - przysmazylem wtedy 13 plyt - bo pojedyncze pliki byly pouszkadzane (podmienialem je i dogrywalem do innych katalogow)
mam mocarnego kompa ~2.7 GHz, 2 Gb RAM, 2*80 HDD i nawet po calkowitym zwolnieniu pamieci i zostawieniu tylko nero i explorera problem nie znikal wydaje mi sie wiec ze nie byl to skutek przeciazena systemu pisze 'byl' bo problem zniknal jak sie pojawil - nagle i bez przyczyny - nie byl szczegolnie uciazliwy a ja nie mialem wtedy czasu na doglebne sledztwo wiec sie przyzwyczailem ze na 700 nagram 600 bo 100 trzeba bedzie wgrac jeszcze raz... wiec moze po prostu poczekaj, choc gdy masz czas wycieczka do kolegi z nagrywarka mogla by przyniesc pare odpowiedzi, tak samo jak kompletny reinstall systemu (ale to juz jest skrajnosc) powodznia
![]() |
#7 | |
Stały bywalec ;)
![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
#8 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
w sumie stoi w domu i pelna moc pokazuje wtedy gdy odpalam Q3 1600*1200 i robi stale 125 framow (przy 4x FSAntiAliasing)
a tak serio to ojciec potrzebowal czegos odpowiedniego do pracy z szybkozdjeciowymi kamerami cyfrowymi - stad ten HDD i na tyle szybkiego ze ich analiza trwa krocej niz jedna noc stad P4@2000MHz [zalozylem miedziany radiator, i podkrecilem - bylo juz 2400, dolozylem drugi wiatrak - jest 2700 - DivX z podwojnym przebiegiem idzie cos kolo 8 godzin - mozna dojsc do 3200 a z wodnym chlodzeniem do 3800 ale juz dalem spokoj ![]() przy nagrywaniu i tak nie ma to znaczenia... troche off-topic... ![]()
![]() |
#9 |
Łaskobójca
Data rejestracji: 24.04.2001
![]() |
To raczej nie bedzie problem systemu tylko elektroniki / ja bym sprawdził tak np tasiemki od dysków / a dokładniej tą do wypałki/ miałem kiedyś taką fazę że na kompie system się sypał zupełnie losowo i ewidentnie coś było nie tak ze sprzetem i po sprawdzeniu wszystkiego okazało się ze to cholerna tasiemka była w dobra inaczej / a dziewne bo sys sie poprawnie instalował natomiast bsod i dzikie pady to miał dopiero później/ a jak tam z stabilnością siecii zasilającej / duże odbiorniki typu grzałki elektryczne / bo to tez może być przyczyną
pozdro ps jak jeszcze coś wymyślę to podeślę
#10 |
Musztarda
Data rejestracji: 10.03.2002
![]() |
Ja mam tego samego Teaca , i nie mam problemow z nagrywaniem malych plikow... tylko tyle moge powiedziec - wina moze lezec w sprzecie ?
|
|