![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 11.04.2003
![]() |
Nero
Witam
Mam nagrywarke liteona24x10x40x z dolonczonym nero 5.5.5.7. Uaktualnilem go do wersji 5.5.10.20 i teraz przy nagrywaniu wyskakuje mi komunikat "brak dostepu do F:\" (czyli cdromu) po nacisnieciu ok plytka sie nagrywa normalnie ale nie wiem czy to tak powinno byc,druga zecz to po zakonczeniu nagrywania na cdromie zostaje ikonka z plyty ktora znika dopiero po restarcie kompa.Mam windowsa xp nie instalowalem sp1 ani aspi. Kilka pytan 1. Jaka predkoscia najlepiej wypalac plytki lotem jesli mam nagryware24x 2.Jaka predkoscia z HDD 3.Czy trzeba cos konfigurowac w nero czy pozostawic ustawienia domyslne 4.Czy nero to to samo co nero express (jesli nie to ktorego lepiej uzywac) |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Թ
Data rejestracji: 14.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witam nowego uzytkownika
xp niekiedy nie chce poprawnie odnajdywac plyty zainstaluj sp1 aspi nie musisz, jesli masz nero - ale tutaj opinie będą podzielone 1. mozesz najwyzszą na ktorej nie powstają błędy - ale jak ci sie nie spieszy najwolniej=najlepiej, bez dyskusji 2. jak wyżej 3. na to pytanie nie ma odpowiedzi. mozesz eksperymentowac... jedyne co trzeba konfigurowac, to overburning, o ile chcesz go uzywac tylko nie pytaj sie jak to zrobic, bo Cie zabijemy ![]() 4. nero express to inny interfejs tego samego nero, prostszy. Niektorzy uwazaja, ze jest ograniczeniem mozliwosci, ja tez tak uwazam. Przeznaczony jest dla początkujących uzytkowników. Polecam "normalne" nero. wybor nalezy do ciebie PS Opisuj dokładniej tematy postów, szczególnie jeśli zakładasz nowy wątek, to bardzo ważne. Korzystaj z wyszukiwarki, wszystko o co pytasz, bylo szerzej omawiane Ostatnio zmieniany przez pali : 11.04.2003 o godz. 19:30 |
![]() |
![]() |
#3 | |
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
Re: Nero
Cytat:
![]() restart nie jest wymagany, jak wloze znowu plyte do napedu po nagraniu i ja wysune to ikona juz wraca do normalnosci ![]()
![]() |
#4 |
Stary użytkownik
Zlotowicz
Data rejestracji: 09.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() |
Jeśli posiadacie Windows XP, to spróbujce tego:
|
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 11.04.2003
![]() |
SEBAwl to nie od tego zawsze to mialem wylaczone.
Rozpracowalem wyskakiwanie komunikatu "brak dostepu do dysku f:" Dzieje sie tak jesli chce nagrywac z predkoscia maksymalna (24x) jesli daje 16x to juz tego niema (ale dlaczego tak jest to nie wiem ![]() |
![]() |
![]() |
|
|