![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
...niepoprawny marzyciel.
Data rejestracji: 25.06.2002
![]() |
LiteOn LTR-52246S
mam pytanie dot.tej nagrywarki jak w temacie. nagrywa ona cdr-52x cdrw 24. Macie cos do zastrzezenia?Dobra nagrywarka czy moze do 300zl jest jakas lepsza 52x?
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 17.10.2000
![]() |
Witam
Sprzet jest dobry a nawet bardzo dobry. Kopiuje zabezpieczenia, super korekcja, rw 24x choc troche slabo wypada na tle konkurencji (cav zapiast pcav), ma maly problem z testem overburingu, pali plyty 99 min. Ja ja kupilem za 340 zl i jestem zadowolony. A co do innych spawarek to: Plex i Teac troche drogie, Yamahy f1 juz nie robia, do LG mam osobisty uraz, asus troche egzotyczny choc podobno dobry, Aopen to bebechy ricocha (MSE), i dlatego padl wybor na Litka (wszyscy znajomi maja litka i sa zadowoleni). Pozdrawiam
"myślisz że kim jestem ?? CZŁOWIEKIEM ??" - "Matrix Rewolucje" "Moja jest tylko racja i to święta racja, bo nawet jak jest twoja to moja jest mojsza niż twojsza, że wlaśnie moja racja jest racja najmojsza." - "Dzień świra" PIJ MLEKO!!! BEDZIESZ WIELKI!!! Powered by LTR-52246S |
![]() |
![]() |
#3 | |
![]() |
Cytat:
![]() Ale ogolnie litek z tych do 300 zl jest najlepszy?
![]() |
#4 |
Dobry Człowiek
Data rejestracji: 30.07.2002
![]() |
ja też mam Litka tyle że 48/24/48 - nie mam żadnych zastrzeżeń co do działania
|
![]() |
![]() |
#5 |
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 02.01.2002
![]() |
Witam!
Ja tak tylko na boku chce nadmienic Jeden kolega z forum zakupil dwa LiteOn'y LTR-48246S - w przesylce znajdowaly sie dwa modele ale z literka K / odmienia mu / Jeden z tych napedów padl po wypaleniu 15cd ... data produkcji Luty 2002 - chyba jakis trefny. / odda na gwarancji / --------------------------------------------------------------------- Ale Ty polujesz na 52x wiec to inna bajka ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
![]() |
Cytat:
Kupie tego LiteON`a,chcialem kupic Yamahe F1, ale juz jej nie ma nigdzie. W Poznaniu szukalem. Ale z tego co wiem LiteON to dobra firma! Poczytalem troche. I sie zdecydowalem. nie wiem jeszcze co z plytkami kumpel ma 48x i mial MINT`a, MEDIATECH, DATEX to byly potem problemy. Jakie Laser i inni polecacie? Dalem kiedys post. Mowiono ze TDK,VERBATIMY
![]() |
#7 | |
Guru
Zlotowicz
![]() |
Cytat:
Ja pale na DYSANACH, TDK , Verbatimach, Emtecach - kiedys trafila mi sie seria płyt TITANUM / pochodzily od RITECA i sie bajecznie palily / Ogólnie staram sie palic na tych cd'kach jak ktos chce zebym mu wypalil na jakimś shicie to nie biore odpowiedzialnosci ze za tydzien/miesiac/rok sie płyta rozleci albo bedzie nie do odczytania ![]() |
|
![]() |
![]() |
#8 | |
![]() |
Cytat:
![]() |
#9 |
Forumator
Data rejestracji: 22.03.2003
![]() |
Mam Lite-On'a 48x podkręconego do 52x i nie mam powodów do narzekania z wyjątkiem dwóch znanych i wspominanych już tutaj:
1) Płyty CD-RW-US 24x nagrywa w trybie CAV, zaczynając od zaledwie ok. 11x i osiągając maksymalną prędkość 24x dopiero pod koniec, w efekcie średnia prędkość to ok. 18x, a czas nagrania 700 MB to prawie 5 minut. Napędy LG pracują w trybie P-CAV, zaczynają od 20x, bardzo wcześnie osiągają 24x (średnia: 23,72x), więc i czas nagrania jest o ponad minutę krótszy. 2) Problem z testem overburning'u, ale na płytach 99 min. nagrywa do końca. Układ Smart-Burn, testujący nośniki i dopasowujący prędkość nagrania jest wg wielu recenzji zbyt tolerancyjny dla kiepskich płyt (a w dodatku można go wyłączyć), ale sam niewiele o tym mogę powiedzieć; nagrałem jeszcze za mało płyt, a zasadniczo używam tylko tzw. markowych - jak dotąd żadnych kłopotów! Jedyne jak dotąd zastrzeżenie mam do odczytu płyty 99 min. nagranej w napędzie LG - LG odczytuje ją bez problemu, natomiast Lite-On, przy teście Scan Disc z Nero CD Speed wskazuje trochę żółtych pól pod sam koniec płyty - ale dane dają się zgrać np. na twardy dysk. Problem zresztą nie pojawia się po ograniczeniu prędkości odczytu już choćby do 48x. Ostatnio zmieniany przez puch : 30.03.2003 o godz. 20:18 |
![]() |
![]() |
#10 | |
Guru
Zlotowicz
![]() |
Cytat:
Kupiłem ostatnio w TESCO 30 Emteców 700MB 48x w slimach za 1.20 sztuka i sa swietne. - czsami jak jesttem w MM to kupuje DYSANY po 1.69 one maja stała cene. Co esperek to nie mialem przyjemnosci ![]() |
|
![]() |
![]() |
#11 |
![]() |
Kupilem ta nagrywarke jak w temacie. SWIETNA!!!! CO PIEKNEGO ten litek!!
|
|