![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Gość
|
Nero 5.5.2.4 + Teac = problemy
od kąd używam wersji 5.5.2.4 często wiesza mi się komp, a poza tym zo kilka wypalań mam niedopełnienie bufora! W poprzedniej wersji Nero to się nie zdarzało. Nagrywarka to Teac CD-W58E (8*8*32 ide).
Pomocy, co robić !!! |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Forumator
Data rejestracji: 07.12.2000
![]() |
to opróżnianie bufora to wtedy gdy nagrywasz płytki po kolei ? czy np.: co któryś dzień ?
wydaje mi sę że masz nakopane w systemie ![]() nagrywarka nie stara i zbyt znana by nero sobie z nią nieradziło ... |
![]() |
![]() |
#3 |
Gość
|
jak nagrywam kilka płytek po kolei, wysypuje się na 3 lub 4
|
![]() |
#4 |
Gość
|
Poczytajcie kilka postów z zeszłego tygodnia ludzie co mają TEAC CD-R 12/10/32 mają ten sam problem - między innym ja.
NIe mówcie żę format c coś pomoże bo nic nie pomógł. Jak ktoś poradził sobie z tym problemem niech da znać!!!! |
![]() |
#5 |
Forumator
Data rejestracji: 07.12.2000
![]() |
Morganos .. jęśli nagrywasz kilka płyt po kolei to sprawdź czy nie lepiej byłoby po każdym nagraniu zamknąć nero i ponownie włączyć do kolejnego ...ja tak robię za każdym razem mimo ze nie trzeba ale mam pewność że bufor cache się zeruje....
a co do drugiej sprawy jeśli nie było problemów z wczesniejszą wersją nero to wróć do niej ... ..bo może wina lezy po stronie tej wersji ![]() piszę to nie czytając tamtych postów.... ale warto do nich zaglądnąć ...
#6 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 31.05.2001
![]() |
Ja ma TEAC'a W58E i Nero 5.5.2.3 (nie odważyłem się upgrade'ować go na 5.5.2.4
![]() Zanim to zrobisz, spróbuj jednak wychodzić z Nera pomiędzy płytkami (ja tego nie robię, ale kto wie...) zainstaluj sobie też Cacheman'a i sprawdź, czy przypadkiem w trakcie nagrywania kolejnych płyt nie zaczyna Ci spadać ilość dostępnej pamięci RAM. Czasami tak się dzieje, radą na to może być np. MemTURBO, który zwalnia zbędnie zajętą pamięć systemu (zdaje się, że widziałem jakieś odnośniki do niego na stronie CloneClinic). A czy przypadkiem przed niedopełnieniem buforów nie zaczyna się intensywne swap'owanie na dysk ? Jeżeli tak, to spróbuj skonfigurować cache dysku i pamięć wirtualną, np. rzeczonym cacheman'em. Spróbuj, i odpisz, jak Ci poszło. Pozdro. 6. |
![]() |
![]() |
#7 |
Bywalec
Data rejestracji: 21.10.2000
![]() |
Miałem to samo. Jest to sprawa wersji Nero - nie kazda wersja działa prawidłowo z niektórymi nagrywarkami ( mam także Teaca ) - wróćcie do starszej wersji lub poczekajcie na nowszą ! Ja zrobiłem to pierwsze i jest OK - zero problemów !!!
|
![]() |
![]() |
#8 |
Gość
|
Więc nikt nie ma rady na ten problem. Jeżeli ktoś chcałby pomóc mogę podesłać print screeny z owego błędu.
Pozdruffka |
![]() |
#9 |
Gość
|
PORADZIŁEM SOBIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Wystarczyło dograć Service Pack 4.32 ( do VIA ) i wszystko działa idealnie!!! pliki można pobrać z ftpa (adres na stronie: ps.com.pl) |
![]() |
|
|