![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.09.2003
![]() |
![]()
Kupilem sobie w/w nagrywarke zainstalowalem... nero express zainstalowalem (dolaczone),latke Q309691_WXP_SP1_x86_ENU.exe, takrze aspi_471a2, zadzialalo wykrylo nagrywa, wzucilem zamiast express -
nero60015 i tez dziala i nagrywa, ale... po tym wszystkim zauwazylem ze mi padl dzwiek - znaczy strasznie trzeszczy, szumi i jest cichy, pozatym wlaczenie lub samo podglosnienie dzwieku cdromu w windowsie powoduje zanik, wogole nic nie slychac..... kabelek audio odpiolem, zreszta nie byl podpiety do nagrywarki nawet ale do cdromu LG (54x). zainstaloewalem via 4in1 i nic dalej... w kompie mam jeszcze 2HD na innej tasmie, nagrywarka jest jako master XP bez SP1 plyta Soltek 75-kav, athlon 2000+ 768 MB sdramu niestety nie sprawdzalem czy pomiedzy instalacjami poszczegolnych zeczy byl dziwek czy nie. jeszcze sie pobawie w odlaczanie cdromu i nagrywarki moze cos to da.. wiec? o co chodzi bo nic nie kumam??
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Forumator
Data rejestracji: 30.12.2002
![]() |
wywal ta latke, odinstaluj stery od dzwiekowki (po zrestartowaniu) wgraj je ponownie - powinno pomoc
sprawa albo programowa albo podczas podlaczania nagywary cos zwarles i kaszana |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
Nic to nie dalo... Odlaczanie cdkow tez... nadal trzeszczy... wiec pewnie padl kodek dzwieku na plycie;/ szkoda....
#4 |
Forumator
Data rejestracji: 30.12.2002
![]() |
sprawdz jeszcze kable i sprzet do ktorego podlaczyles wyjscie z dzwiekowki - moze byc jakis niedostyk
|
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 06.05.2003
![]() |
kiedyś też się nieźle przestraszyłem jak sobie instalowałem cdka z nagrywarką. zostawiłem kabel audio w cedeku i kabel podłączeniowy (bez power) podłączyłem nagrywarkę jako single, włączam i szok. jakieś szumy z głośników, piski i inne dziadostwo. myślałem, że spaliłem coś na płycie. po pewnym czasie prób doszedłem co to było. wystarczyło odpiąć audio...
jak kolega wyżej - przetestuj wszystkie połączenia, kabelki, przepnij i podepnij ![]()
#6 |
Nowy na forum
![]() |
No i tak.... zamiany nic nie pomogly... kabelek tez... poprostu po podlaczeniu padl dzwiek na plycie;/ - piszczec zaczyna po starcie biosu...;/ kupilem karte dzwiekowa za 10zl i dziala
![]() za pomysly ![]()
|
|