![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Gość
|
Audio "pyka" nagrane na LG 8080B
Pomozcie prosze. Przegrywajac plyty audio slysze kilkakrotnie w ciagu odsluchu "pykaniecia" jakby ktos w tym czasie wlaczal swiatlo w pokoju obok i przepiecie lecialo przez siec - ale nikt nie wlacza swiatla. Dla "zwyklego" odsluchiwacza pewnie nie ma to znaczenia, ale dla "audiofila" (a ja cierpie na te chorobe) jest to nie do zaakceptowania.
Probowalem juz z filtrami i UPSem, w roznych trybach - pyka nadal... Czy mam zwalona nagrywarke ![]() Juz nawet rozwazam zakup nowej nagrywarki, moze polecicie cos szczegolnie dobrego do przegrywania Audio? Bede wdzieczny za rady. Pawel |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
`
Data rejestracji: 10.08.2001
![]() |
1.gdzie pyka - na poczatku koncu czy w trakcie
2.z czego nagrywane- plyta, wav,mp3 z image, czy w locie 3. czym nagrywane ( program mod nagrywania) 4. na czym nagrywane takie informacje sa potrzebne, aby probowac cos sensownego poradzic |
![]() |
![]() |
#3 | |
Gość
|
Cytat:
Pozdrowionka i dzieki za zainteresowanie! Pawel |
|
![]() |
#4 |
Bywalec
Data rejestracji: 21.10.2000
![]() |
>>1.gdzie pyka - na poczatku koncu czy w trakcie
>w trakcie w nieprzewidywalnych miejscach, zawsze gdzie indziej... jak mozesz to jeszcze sprecyzuj a) czy po nagraniu plyty potem za kazdym razem jak ja odtwarzasz pyka w innych momentach b) nagrales kilka kopii i na kazdej pyka w innych miejscach ale na danej kopii zawsze w tych samych miejscach 2. czy probowales odgrywac plytke na roznych czytnikach jesli masz 1a to radze zmienic plytki ewentualnie wolniej nagrywac jesli masz 1b to mozesz sprobowac zripowac audio do wav jakims innym programem, sprawdz czy wszystko ladnie gra z tych wavow a potem nagraj |
![]() |
![]() |
#5 |
Gość
|
>jak mozesz to jeszcze sprecyzuj
a) czy po nagraniu plyty potem za kazdym razem jak ja odtwarzasz pyka w innych momentach nie, zawsze w tym samym miejscu >b) nagrales kilka kopii i na kazdej pyka w innych miejscach ale na danej kopii zawsze w tych samych miejscach >2. czy probowales odgrywac plytke na roznych czytnikach Tak, jest j.w. >jesli masz 1a to radze zmienic plytki ewentualnie wolniej nagrywac probowalem i nic... >jesli masz 1b to mozesz sprobowac zripowac audio do wav jakims innym programem, sprawdz czy wszystko ladnie gra z tych wavow a potem nagraj Sprobuje jak mowisz. Jeszcze wpadl mi do glowy inny pomysl. Nagram Utwory 10 minutowe z jednostajmyn dzwiekiem o jednakowej czestotliwosci i z nich utworze cala plyte. Potem nagram i sprawdze, a jeszcze pozniej postaram sie ja skopiowac. Latwo bedzie znalezc ewentualne "pykniecia" Dzieki za rady! Pawel. |
![]() |
#6 |
Bywalec
Data rejestracji: 08.12.2001
![]() |
Miałem to samo na nagrywarce Yamaha 4x SCSI. Nic się nie dało zrobić. To elektrostatyczne ładunki. Obecnie w LG8120 nic nie pyka, zgrywam cyfrowo (po szynie IDE) w CDex na wav i potem WinOnCD na płytkę z CDtext.
Spróbuj dobrze uziemić obudowę komputera w gniazdku zasilającym. |
![]() |
![]() |
#7 |
`
Data rejestracji: 10.08.2001
![]() |
no i nic dodac, nic ujac.Uziemienie jest potrzebne, co w domu nie zawsze czlowiek waga do tego przywiazuje, tym badziej, ze 90% mieszkan ma gniazda dwuwtykowe, gdzie uziemienie nie jest wyprowadzone. Mialem co prawda kiedys problem z plytkami BASF, ale to raczej slychac trzask podobny do trzasku przy nagrywaniu w modzie TAO.
No to masz problem- ale wszystko co sensowne koledzy juz napisali |
![]() |
![]() |
|
|