![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 27.02.2002
![]() |
Nero 5572 wykrzacza się pod WinXP - Pomóżcie!!
Mam podobny problem jak kolega kilka postów niżej. Pod WinXP nie chce mi wystartować Nero 5572. Po zainstalowaniu programu i restarcie komputera próbuję go uruchomić. Zatrzymuje sie na skanowaniu szyny SCSI/IDE i zawiesza ten "niezatapialny" system. Wygląda to tak, jakby Nero nie mógł rozpoznać nagrywarki, albo nie "widział jej na szynie.
Moja konfiguracja to P4 1,7GHz, płyta ASUS P4T, Nagrywarka LG 24x10x40, CD-ROM Asus x50. Przedtem miałem LG x16 i chodziło to bardzo dobrze pod XP na starszej wersji Nero (bodajże 5.0.4.8). Coś mnie podkusiło sprawić sobie szybszą nagrywarkę i mam same kłopoty... Po instalacji oprogramowania pojawiły mi się w systemie dwa kontrolery IDE z wykrzyknikami na żółto. Dodam jeszcze, że rzetelnie przejrzałem Forum i próbowałem wszystkiego co Koledzy proponowali. Instalowałem sterowniki wnaspi pobierałem je równieżze strony firmowej Nero, gdzie zapewniają że to musi chodzić. Ale nie chodzi. Po zainstalowaniu sterów do płyty głownej zniknęły kontrolery IDE z wykrzyknikami, pozostały tylko SCSI/RAID. Dzięki za wszelką rzetelną pomoc. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Bywalec
Data rejestracji: 07.03.2002
![]() |
Jak sa wykrzykniki znaczy ,ze jest konflikt- sprobuj wywalic te NERO, potem wyjac CD RW i wlozyc i zainstalowac NERO- jak nie pojdzie to moze reinstalka systemu pomoze.
|
![]() |
![]() |
#3 |
Gość
|
...ja uzywam nero 5.5.7.2. od momentu jak sie pokazalo, mam XP, nagrywam srednio 40 CDR tygodniowo i ania razu sie nie wykrzaczylo.....tylko najpierw instaluje oryginalna wersje 5.0.3.4 bo taka mam na CD i robie upgrade do nowych wersji....
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 14.05.2002
![]() |
Ja mialem takie objawy na LG16 i XP jak instalowalem Nero 555x
po podmianie na Nero5572 przeszlo wiec to jest chyba jakis konflikt serownikow nero+XP |
![]() |
![]() |
#5 |
Bywalec
![]() |
Zainstalowałem Nero 5.0.4.8 i wystartował ale nie rozpoznaje jakie prędkości może obsługiwać. Próbowałem z wersją 5.5.3.2, ale efekt taki sam jak z 5.5.7.2.
Już mi ręce opadają... |
![]() |
![]() |
#6 |
Bywalec
Data rejestracji: 18.01.2002
![]() |
Polecam wersje 5.5.6.4 sam ja uzywam i sprawuje sie rewelacyjnie co do 5.5.7.2 to moze jakiegos cracka masz zlego - najlepsze sa by Lash.
|
![]() |
![]() |
#7 |
Bywalec
![]() |
***** nie ma nic do tego. Program zawiesza siebie i komputer po próbie uruchomienia. Pojawia się ekran powitalny Nero: "skanowanie szyny SCSI/IDE" i już wisi. Nie można go zamknąć, nie można uruchomić ponownie. Sprzęt reaguje wyłącznie na klawisz RESET.
Jeszcze raz ponawiam prośbę: jeśli ktoś wie cokolwiek na ten temat, albo miał podobny problem i go usunął to proszę o pomoc. |
![]() |
![]() |
#8 |
Bywalec
Data rejestracji: 28.02.2002
![]() |
Niewiem u mnie nic takiego sie niedzieje też mam XP i Nero 5572 ale nagrywarke samsunga 24x.
Ja miałem problemy gdy podłączyłem DVD LG na jednej tasmie z nagrywarką. Czytalem ze zainstalowales sterowniki moze lepszym wyjsciem bedzie odinstalowanie nagrywarki i pozwolenie Windowsowi zeby sam sobie ja wykryl i zinstalowal wlasne sterowniki (umnie tak bylo z nagrywarka i DVD). Mozesz tez sprubowac podpiac tylko nagrywarke i sprawdzic czy chodzi a dopiero podpinac reszte uzadzen. |
![]() |
![]() |
#9 |
Gość
|
Wystarczy wrzucic apsi z Nero 5.5.6.4 a oto one
http://xgrey.no-ip.com/~xgrey/Files/5.5.6.4.ZIP |
![]() |
#10 |
Bywalec
![]() |
Cosik z tym jest, zaraz spóbuję podmiany ASPI (jeśli pójdzie, odezwę się), natomiast ruszyła mi wersja 5551. Szok!!! Dzięki za pomoc!!!
|
![]() |
![]() |
#11 |
Bywalec
![]() |
Mam dobre wieści. Upgrade z wersji 5551 na 5572 spowodował jak zwykle "zwis" po próbie uruchomienia Nero. Natomiast ponowny upgrade do świeżutkiej jeszcze wersji 5576 spowodował, że Nero znowu żyje. Dwa dni wycięte z życiorysu!!! Pozdrawiam wszystkich, którzy podali pomocną dłoń.
|
![]() |
![]() |
|
|