![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 16.12.2004
![]() |
Dzielenie pliku mp3
Cześć mam prośbę Nie radzę sobie jeszcze biegle z komp. więc nie wiem jak podzielić w nero cały album muzyczny.Jak ją nagrałem na nośnik to wszystko się odtwarza tylko sami wiecie nie można przewijać po jednej piosence bo jest to widoczne jako całość. Proszę o jakąś radę jednocześnie nie irytujcie się jeśli był ten temat już poruszany a ja nie szukałem ,sorry nie mam cierpliwości.Wojtek
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
pewnie obraz z netu zassales w postaci mp3 + cue z jednym wielkim plikiem mp3 w ktorym sa wszystkie utworki
EAC ci to ladnie wypali z podzialem na tracki jesli nie masz cue - to poszukaj bo bez tego czeka cie reczne dzialenie np w nero po wczytaniu mp3 wejdz we wlasciwosci (pliku oczywiscie) i masz zakladke indexy - tam mozesz wstawiac index podzialu na tracki |
![]() |
![]() |
#3 |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
jeśli nie masz arkusz dyrektyw .cue
to jest taki program do edycji mp3 ...Rzeżnik,,,: http://www.smart.icenter.pl/mp3/
Jak mądrze zadawać pytania Ostatnio zmieniany przez Maciej : 16.12.2004 o godz. 12:40 |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 23.02.2005
![]() |
Witam, jest to mój pierwszy post na tym forum, dlatego wybaczcie, jeśli pytam o sprawę wyjaśnioną już w innym miejscu (proszę o ewentualny link).
Dopisuję się natomiast do tego tematu, bo jest on bliski mojemu zapytaniu. Nagrywarka LITE-ON LTR-40125S, nagrywam przy użyciu Nero 6. Prubuję nagrać płytkę audio z formatu mp3, a problem polega na tym, że utwory łączą się w całość, przechodząc płynnie jeden w drugi. Nero uparcie wstawia 2-sekundowe przerwy między tracki, co słuchającego doprowadza do szału... Połączenie wszystkich utworów w całość (np. za pomoca Nero Wave Editor) nie jest wyjściem, bo uzyskuję ponadgodzinny utwór, na którym nie można odszukac poszczególnych kawałków. Ręczna likwidacja przerw (wpisanie 0 sek.) powoduje następujący komunikat: "Nero wykrył, że następujące właściwości audio nie są obsługiwane przez nagrywarkę w aktualnym trybie zapisu i musza być zmodyfikowane: Specyfikacja CD zezwala tylko na 2-3 sekundy przerwy (...). Nero zmieni ustawienia ścieżki audio, aby dopasować je do możliwości nagrywarki. Może to spowodowac utratę pewnych właściwości audio". I rzeczywiście, wymuszenie 0-sekundowych przerw między utworami powoduje, że napęd CD w komputerze widzi wszystko jak trzeba, ale odtwarzacz stacjonarny nie czyta tych płyt. Dodam jeszcze, że na oryginalnych płytach audio problemu nie ma, bo muzyka stanowi całość, a odtwarzacz widzi np. 16 tracków. Przy konwersji z mp3 jest jak opisałem... Proszę o pomoc PS. nie wiem, czy ten temat jest jeszcze śledzony, dlatego dopiszę to samo pytanie w innym miejscu forum... |
![]() |
![]() |
|
|