Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 30.01.2004, 17:27   #1
Q-dlaty
Nowy na forum

Data rejestracji: 30.01.2004
Q-dlaty w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Angry Ogromny problem z Teac W540E!

Ostatnio zaczynam coraz bardziej narzekac na moja nagrywarke:

1 Nie moge nagrac plyt CD-RW. O ile plyty CD R nagrywa mniej więcej normalnie, to CD RW nagrac nie moge. Do niedawna nagrywarka nawet nie wykrywala plytki w napedzie - jestem pewny ze nosnik jest dobry. Przy probie nagrania przez Nero czy przez WinXP pisze, zebym wlozyl dysk do napedu. Kasowanie rowniez nie dzialalo. Na poczatku myslalem ze to wina ASPI. Zaktualizowalem wiec aspi i co sie okazalo? W programie ASPICHK pisze ze aspi dziala i jest zainstralowane, natomias w Nero Info Tool juz pisze ze "ASPI instalationn is corrupted"? JEst ono wiec zainstalowane czy nie? To w niczym nie pomoglo. Zainstalowalem wie nowy firmware. Bylo juz lepiej, w Nero wykrywalo dysk. Max. predkosc nagrywania wynosila jednak 4x. Poza tym, kiedy juz dalem nagrywanie, dochodzilo do 55% i... wyskakuje blad "Illegal medium" i "Wykonanie polecenia fiksacja nie jest mozliwe". Jak na razie po zmianie firmwaru nie probowalem ze zwyklymi plytkami. Natomiast przy probie kasowania rowniez wyskakuje blad "Illegal medium"

2. Plytki nagrywa mi z predkosica ok. 15. Po zmianie firmwaru w NeroInfoTool pokazuje maxymalna predkosc nagrywania 4. Prawda jest, ze mam balagan na dysku i nie byl on dlugo defragmentowany, ale czy to moze az tak spowalniac??

Mam nadzieje, ze ktos zna odpowiedzi na moje pytania.
Q-dlaty jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  

Twoje uprawnienia: