![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 22.09.2003
![]() |
Błąd CRC podczas odczytu z LiteOn pod Win 2000
Witam po raz pierwszy na tym forum i od razu przechodze do konkretów:
Mam napęd CDR LiteOn 52x24x52. Dzieję się z nim dziwne rzeczy, a mianowicie: - Windows 2000 Advanced Server już dwa razy wywalił się do niebieskiego ekranu (na twardo) podczas zwykłego kopiowania danych z krążka CD na dysk. - Podczas instalacji gry komputerowej wyskoczył "CRC Error". Po przekopiowaniu danych z CD na dysk, ową grę dało się bez problemów zainstalowac z dysku. Rzekomo wadliwy krążek CD postanowiłem reklamować u dystrybutora. - Podczas instalacji innej gry, CRC Error wyskoczył kilkukrotnie co już wydało mi się nieco podejrzane (obie gry są oryginalne i od roznych dystrybutorów, wiec raczej mała szansa że akurat obie są wadliwie wytłoczone). Z tym że tym razem sztuczka z instalacją z dysku nie powiodła się - przekopiowanie danych z CD na dysk nic nie dało - instalacja z dysku nadal generowała CRC Error. Mogłoby się wydawać, ze napęd jest uszkodzony, ale... Mama jedną partcję FAT32 i przegrałem na nią zawartośc krążka, ale pod Linuksem. co się okazało? Gra zainstalowała się z dysku bez problemów. Nasuwa mi się więc pytanie: czy to możliwe, żeby Windows nie dogadywał się z napędem? Bo skoro pod Linuksem nie sprawia najmniejszych problemów to chyba napęd nie może być uszkodzony tylko dla Windowsa... ![]() Jeśli to potrzebne to podaje kilka szczegolow odnosnie mojego systemu komputerowego: -Gigabyte Via KT400 -Windows 2000 Advanced Server + Service Pack 4 -Slackware 9.0 dysk jest IDE1 master a nagrywarka IDE2 master
And the worms ate into his brain... Ostatnio zmieniany przez Trurl : 22.09.2003 o godz. 17:56 |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|