![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 28.09.2004
![]() |
Proszę o szybką wypowiedź
Posiadam nagrywarkę Lite-on 52x 32x 52x (CDRW LTR-52327S 52x32x52x). Zakupiłem ją w październiku zeszłego roku. Przestala mi nagrywac niektore radzaje plyt ktore wczesniej nagrywala bez problemu. Nagrywa tylko płyty sonny. Z tego co sprawdzałęm nie nagrywa TDK 52x, Verbatim 48x oraz MMORE (więcej nei testowałem). Nie nagrywa czyli bufor się napełnia, potem "wozi płytą", trzeszczy, ale nie zaczyna nagrywać. Pomaga tylko reset kompa (nero się wiesz i nie odpowiada).
Zaniosłem ją do sklepu, bo jest nagwarancji, ale koleś wkręca mi jazdy, ze upgrade firmware'u pomoże, bo teraz są płyty produkowane z innych materiałów niż rok temu ja mu mowie ze wgrywanie firmwaru przez uzytkownika wiąże sie chyba z utrata gwarancji - on na to ze: robi sie na na wlasna odpowiedzialnosc. Przecierz nagrywarka jest na gwarancji i ja ja oddaje na podstawie tej gwarancji BO MI NIE DZIALA. on na to ze serveris wezmie za to pieniadze, mimo ze jest na gwarancji. NIC JUZ Z TEGO NIE KUMAM. co wy na to Czy ktos ma jakies problemy z nagrywaniem na tym modelu ? |
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
koleś mógł mieć rację...każdy nowy firmware zawiera dane nowych nosników wraz z parametrami ich nagrywania takie jak moc lasera, prędkość...aby nagrywarka mogła optymalnie bez błędów nagrywać.
Nic nie zaszkodzi jak wgrasz oficjalny firmware ze strony producenta.
|
|
#3 |
|
Nowy na forum
![]() |
oficjany firmware jest z 25.11.2003. dwa miesiace po zakupie nagrywarki
|
|
|
|
|
#4 | |
|
z innej planety
Data rejestracji: 13.10.2002
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#5 | ||
|
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#6 |
|
Formatowiec...
Data rejestracji: 03.08.2003
![]() |
Kuźwa powiedz gdzie kupiłeś... Ja bym na twoim miejscu ****ał od podstaw tego gościa i powiedział że jeśli na gwarancji nie chce zabrać do naprawy to żądasz nowej palary... jeśli to nie pomoże to odwołaś się w oparciu o ustawę praw konsumentów... (ale się wyraziłem...)
|
|
#7 | |
|
z innej planety
Data rejestracji: 13.10.2002
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Banned
Data rejestracji: 29.03.2004
![]() |
Jeśli weźmie oficjalnego QS0E (QS0E58) to automatycznie wgra się taki jaki trzeba, ale przedmówca ma racje że z października jeszcze wszystkie miały EEPROM
|
|
|
|
|
#9 |
|
Nowy na forum
![]() |
kupiona dokladnie 10.09.2003 - a model dokladnie sprawdze i wam napisze...
dzieki za info |
|
|
![]() |
|
|