Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 19.10.2003, 14:23   #1
piotrpo1
Nowy na forum

Data rejestracji: 18.10.2003
piotrpo1 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Teac 540E nie czyta :( prosze o pomoc!

Mam problem i nie wiem co juz mam robic. Szukalem rozwiazania na forum ale niestety nie znalazlem. Posiadam nagrywarke Teaca 540E. Odkad zmienilem plyte,procka i grafike oraz zainstalowalem WIN XP system wykrywa nagrywarke jednak nie widzi zadnych folderow lub mowi ze nie ma plyty w CD-ROMIE. Wczesniej mialem Win 98 i wszystko bylo OK. Sprawdzalem jeszcze czy nagrywrka odczyta bootowanom plyte z SP21 Win XP i odczytalo. Prosze o pomoc. Z gory dziekuje.
piotrpo1 jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 19.10.2003, 20:22   #2
misz_masz
KiNgOfOcEaN

Data rejestracji: 06.09.2002
misz_masz zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Re: Teac 540E nie czyta :( prosze o pomoc!

Cytat:
piotrpo1 napisa***322;(a)
Mam problem i nie wiem co juz mam robic. Szukalem rozwiazania na forum ale niestety nie znalazlem. Posiadam nagrywarke Teaca 540E. Odkad zmienilem plyte,procka i grafike oraz zainstalowalem WIN XP system wykrywa nagrywarke jednak nie widzi zadnych folderow lub mowi ze nie ma plyty w CD-ROMIE. Wczesniej mialem Win 98 i wszystko bylo OK. Sprawdzalem jeszcze czy nagrywrka odczyta bootowanom plyte z SP21 Win XP i odczytalo. Prosze o pomoc. Z gory dziekuje.
A czy przypadkiem nie zmieniałeś w niej Biosu?

misz_masz jest offline  
Stary 20.10.2003, 09:28   #3
esem
OldBoy

Data rejestracji: 18.05.2002
esem jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>esem jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Pewnie czeka Ciebie nowa instalka windy po pełnym formacie dysku.
Ale powalcz jeszcze. 8)
Stary 20.10.2003, 14:38   #4
piotrpo1
Nowy na forum

Nie zmienialem BIOSU. Bede formatowal dysk i zobacze.
piotrpo1 jest offline  
Stary 20.10.2003, 14:46   #5
SEBAW
Stary użytkownik
Zlotowicz

Data rejestracji: 09.06.2002
SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Weź odinstaluj stery od kanałów IDE w XP i zresetuj kompa. Mój komputer > właściwość > sprzęt > menedżer urządzeń > kontrlolery IDE > potem rozwiń i usuń wszystkie a następnie zresetuj kompa.
Nie wiem czy to pomoże, ale zauważyłem, że w systemie XP są źle (czasami) odczytywane napędy optyczne. Wgraj jeszcze stery ASPI i jeżeli posiadasz płytę główną z czipsetem VIA to również zainstaluje stery od VIA.
Podłącz nagrywarkę na kanale Secondary jako Master i jeżeli posiadasz jeszcze jakiś napęd np. cd-rom to podłącz na tym samym kanale, ale jako Slave.

Ostatnio zmieniany przez SEBAwl : 20.10.2003 o godz. 14:51
SEBAW jest offline  
Stary 20.10.2003, 22:53   #6
piotrpo1
Nowy na forum

Niestety nie pomoglo. Nadal ten sam problem. Sprawdzalem jeszcze nagrywarke u kumpla na Win98 i tez to samo. A wczesniej dzialalo na 98. Chyba nagrywarke czeka serwis. Na szczescie jest jeszcze na gwarancji.
piotrpo1 jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: