![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 04.08.2003
![]() |
Lite-On LTR-52246S - Audio - PROBLEM !!! ;(
Kiedys chyba byl tu podobny temat ale dotyczyl nagrywarki LG. U mnie niestety chyba nie da sie sflaszowac. Ale juz mowie o co chodzi: otoz kupilem dzisiaj nagrywarke Lite-On LTR-52246S (52x24x52). Nagrywam plytke Esperanza w Audio (i standardowa plytke Lite Ona zalaczona w pudelku) z predkosciami 4x i 8x. Ale w mojej wiezy nie chce ich odczytac. Meczy sie i nic
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Stary użytkownik
Zlotowicz
Data rejestracji: 09.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() |
Te płyty co dodaje Liteon są kitowe. Nagrywaj na Verbatimkach lub TDK z prędkością 8x-12x.
Może być tez powodem zbyt stara wieża, lub wieża ma zabrudzoną optykę. |
![]() |
![]() |
#3 |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Esperanzy maja rozne partie, sa starsze, nowsze, silver-silver, silver-blue, itp - duza roznica. Wieze maja rozne zachcianki w stosunku do plyt i trzeba sie z tym pogodzic - twoja jest po prostu bardziej wybredna. Swoja droga to 4x to za malo na dziesiejsze nosniki - pal 12x. Wypalenie na Dysanie Black moze pomoc. Sprobuj jeszcze na jakims Verbatimie - wiekszosc wiez je lubi. Poza tym mozesz sprobowac przeczyscic wieze. Jak - to juz sam poszukaj na forum
![]() PS. Bylem wolniejszy az o 2 minuty ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 04.08.2003
![]() |
Zapomnialem dodac ze te plytki to Esperanza silver-silver. Tydzien temu nagrywalem na nich muze tydzien temu na LG i moja wieza pieknie odtwarza, a dzisiaj tez na silver-silver nagrywalem u siebie i nie odtwarza
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 20.08.2003
![]() |
Heh, mam dokladnie identyczny problem z tym samym modelem nagrywarki, wlasnie dzis kupilem. Nagrywalem cd audio na 4x i 8x i moja wieza tego nie czyta. Dodam ze na plytkach tdk i datexa. U kumpla wszystko dziala, tylko moja wieza tego nie toleruje. Wczesniej jak nagrywalem na LG z predkoscia 8x bylo wszytko ok, plyty chodza. Juz nie wiem co mam robic, bo nagrywarke kupilem wlasnie z mysla o cd audio. Ma ktos moze jakies pomysly jeszcze?
|
![]() |
![]() |
#6 |
WeldMaster
Data rejestracji: 16.08.2001
![]() |
Mam identyczną nagrywarke nagrywam na tanich dyskach (90 gr) audio max 8X i działa wszedzie
|
![]() |
![]() |
|
|