![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nero a CD+G
Ówczesne nagrywarki DVDRW posiadają obsługę formatu zapisu CD+G przy zapisie AudioCD
Problem polega na tym, że opcja ta jest domyślnie uaktywniona W Nero nagrywając kompilacją AudioCD dostaję płytkę, tóra po włożeniu do stacjonarnego DVD Microlab GK-3100 wyświetla format zapisu CD+G Efektem są mrugające na kolorowo ekrany i brak możliwości przewijania utworu :\ Nagrywając na tej samej nagrywarce DVDRW AudioCD w programie ExactAudioCopy problem ten nie występuje ![]() To znaczy mam w stacjonarce normalnie identyfikacje płyty jako CD i wszystko jest tak jak powinno Czyli brak kolorowych ekranów i możliwość przewijania utworów Tak więc winne jest z pewnością Nero a nie nagrywarki - sprawdzane na kilku DVDRW Dodam tylko, że taki problem nie występował w przypadku nagrywarki CDRW Liteon 52327S Czy ktoś ma jakąś wiedzę jak to gówno CD+G przy nagrywaniu w Nero wyłączyć? ![]() Jeżeli chodzi o wybór programu do nagrywania - to Nero jest jak dla mnie najlepszym do tego programem Ponieważ umożlwia: 1. Obsługę CD-TEXTu - ze szczegółowym podaniem artysty i nazwy utworu indywidualnie dla każdego tracku 2. Posiada możliwość normalizacji utworów przy użyciu metody RMS - co ważne jest przy nagrywaniu kompilacji Nie znam innego programu, który by to umożliwiał Chyba, że ktoś może jakiś programik spełniający powyższe wymagania przy nagrywaniu AudioCD polecić ![]() BTW Gwoli ścisłości - Nero to 6.6.0.12
Ostatnio zmieniany przez VIZZARD : 07.06.2005 o godz. 11:47 |
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forumator
Data rejestracji: 21.11.2001
![]() |
Jesli chodzi o niedogodnosc nero, nie mam zadnej wiedzy na ww temat. Moge natomiast polecic ciekwy program do normalizacji Mp3
Zapewne nie chodzilo Ci o cos takiego pytajac o programik spelniajace pewne konkretne wymagania, aczkolwiek program ktory mam na mysli (MP3Gain) posiada bardzo mila funkcje normalizacji plikow Mp3 do pewnej zadanej przez uzytkownika wartosci w dB. Pozwala przeanalizowac stopien natezenia dzwieku i ma kilka innych bardziej lub mniej przydatnych funkcji... jesli tylko bylbys zainteresowany, oto link - http://mp3gain.sourceforge.net/Tak czy inaczej zycze szybkiego rozwiazania problemu!
|
|
#3 | |
|
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Ale ten program nie spełni wszystkich moich wymagań ![]() Bo rzadko nagrywam Audio z mp3ek Bardziej chodzi tu program do obsługi wav-ów Szukając natknąłem się na kilka programików nagrywających Które oferują jakąś funkcję normalizacji Tyle, że jest to jedynie opcja do zaznaczenia Nic nie wiadomo w jaki sposób ta normalizacja przebiega i w jaki sposób jest realizowana :\ A tu właśnie potrzebne by było coś na wzór wyboru różnego rodzaju normalizacji - tak jak w mp3Gain właśnie
|
|
![]() |
|
|