Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 29.05.2002, 07:46   #1
Andrzejek
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 15.03.2002
Andrzejek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Kasowanie CD-RW

Po jednokrotnym nagraniu płyty CD-RW , gdy teraz chcę ją wyczyścić nagrywarka daje info że nośnik uszkodzony.Mam program np;Super blank i pisze że start error.Czy istnieje program z pomocą którego odzyskam płytę.To już druga płyta.Proszę o pomoc ,bo trochę szkoda w ten sposób tracić płyty nowiutkie.Liczę że mądre głowy coś poradzą.Pozdrawiam.Andrzej.
Andrzejek jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 29.05.2002, 08:02   #2
Zetoxa
liniejący leming
Zlotowicz

Data rejestracji: 20.12.2001
Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
... czasem pomaga taka metoda (u mnie kilka razy pomogło):
- kładziesz płytę na tacce, nie zamykasz !!!
- uruchamiasz Clona (jest lepszy do kasowania niż Nero)
- uruchamiasz szybki format (czyli wymazywanie) i pozwalasz Clonowi zamknąć tackę
powodzenia
Stary 29.05.2002, 08:04   #3
+++LeWaP+++
Guru

Data rejestracji: 17.04.2002
+++LeWaP+++ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Superblank nie kasuje?...

A w nero / winoncd / cdrwin / clonecd próbowałeś?

Ale w trybie pełnego kasowania, nie smego TOC

A jaka to RW? Jakiego producenta?

Na jakiej nagrywarce? Próbowałeś na innej?
+++LeWaP+++ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 31.05.2002, 07:04   #4
Andrzejek
Stały bywalec ;)

Faajnie , tylko która wersja clona zamyka tackę.Czy jest w nim jakieś ustawienie.Bo po nagraniu wysuwa ale kiedy sam zamyka.Co mam ustawić.Andrzej.
Stary 31.05.2002, 09:35   #5
Zetoxa
liniejący leming
Zlotowicz

Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
... każda wersja Clona zamyka tackę nagrywarki, kiedy tylko klikniesz w przycisk "kasowanie płyty CD-RW" (czyli ostatni), prościej nie potrafię wytłumaczyć, chodzi o to by program nie próbował czytać płyty, ale od razu przystąpił do kasowania, wczoraj próbowałem zrobic to w Clonie 4.0.13, udało się wykasować niekasowalną przez SuperBlank płytę. Oczywiście nie jest to 100% metoda i nie na wszystkie płyty działa.
Stary 31.05.2002, 09:56   #6
Broken
Nowy na forum

Data rejestracji: 01.05.2002
Broken w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
do kasowania i diagnozowania tego typu przypadków polecam CD-RW Diagnostic 2k firmy CopyStar. Powinnien już być dostępny na mojej stronie : http://cdburner.boo.pl

pozdrawiam
Broken jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 31.05.2002, 10:17   #7
bgn
`

Data rejestracji: 10.08.2001
bgn niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
[quote]Zetoxa (31-05-2002 09:35):
... każda wersja Clona zamyka tackę nagrywarki, kiedy tylko klikniesz w przycisk "kasowanie płyty CD-RW" (czyli ostatni), prościej nie potrafię wytłumaczyć,

ja potrafie prosciej to wytlumaczyc w tzw.krokach
1. otwierasz Clone CD
2. wysuwasz tacke nagrywarki naciskajac paluszkiem przycisk
3. kladziesz plyte wlasciwa strona da dol
4. bierzesz mysz do reki
5. klikasz na ikone kasuj zawartosc CDRW
6. nic nie robisz, tacka sama sie wsuwa
7. potwierdzasz ( OK ) na pojawiajacych sie komunikatach
8. Sie wykasuje i jestes szczesliwy
---------------------------
fajnie to wykombinowalem, mysle Zetoxa ze nie masz nic przeciwko rozwinieciu Twojej mysli na czynniki proste
bgn jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 31.05.2002, 11:20   #8
Zetoxa
liniejący leming
Zlotowicz

... rzeczywiście bgn, dało się prościej .
Stary 31.05.2002, 13:52   #9
Andrzejek
Stały bywalec ;)

No i tu zaczyna się czarna magia.Zrobiłem to tym paluszkiem , a napis na ektanie -Brak nośnika w napędzie a ta głupia tacka wysunięta i ani nie drgnie.Niezła zaraza co.Pozdrawiam.Andrzej.
Stary 31.05.2002, 16:40   #10
Laser
Guru
Zlotowicz

Data rejestracji: 02.01.2002
Laser zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Witam !

Też miałem problemy z płytami RW na RICOHU MP7240 wyskakiwały różne błędy, płyty RW były nie do użycia po drugim kasowaniu !

Problem rozwiązałem instalując ASPI Adapteca dostępne są w dziale z plikami.

Teraz nawet te płyty których nie mogłem ruszyć wcześniej służą mi dalej.

Stali forumowicze zapewne pamiętają temat MEDIUM SPEED ERROR.

Okazało się że problem ten rozwiązał sie tylko u mnie ! więc spróbój zainstalować te ASPI i napisz o rezultatach !
Laser jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 31.05.2002, 18:01   #11
Wrzesiu
Nowy na forum

Data rejestracji: 29.05.2002
Wrzesiu w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Ja na twoim miejscu kasował bym przez CloneCd , wtedy nie ma żadncyh problemów.
Wrzesiu jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 31.05.2002, 18:53   #12
Taz40
Forumator

Data rejestracji: 26.02.2002
Taz40 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Wrzesiu (31-05-2002 18:01):
Ja na twoim miejscu kasował bym przez CloneCd , wtedy nie ma żadncyh problemów.
Czy ty qur.a wogóle czytasz co się chłopki wyżej naprodukowali >( >( >( >( >( >( >( >(
Taz40 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.06.2002, 08:32   #13
bgn
`

Data rejestracji: 10.08.2001
bgn niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Andrzejek (31-05-2002 13:52):
No i tu zaczyna się czarna magia.Zrobiłem to tym paluszkiem , a napis na ektanie -Brak nośnika w napędzie a ta głupia tacka wysunięta i ani nie drgnie.Niezła zaraza co.Pozdrawiam.Andrzej.
no to w clone sobie poustawiaj, zebu ci tacke wciagal
bgn jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.06.2002, 11:59   #14
obar
Forumator

Data rejestracji: 07.12.2000
obar zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
a jaką masz wersje tego clona bo niedoczytalem... kombinowałem wczoraj z ustawieniami w clonie 3.2.?.? i mimo moich usilnych starań zawsze porywało mi tackę... więc nie wiem co Ty masz za nagrywarkę , moze jej clon nie obsługuje
obar jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.06.2002, 07:25   #15
Andrzejek
Stały bywalec ;)

Mam nagrywarke TEAC 54 E.Klon ją widzi od dwóch lat.A tackę zamyka gdy np;zczytuję dane z Cd , jednak gdy chcę coś nagrywać a tacka jest wysunięta to stwierdza że brak nośnika w napędzie.I to samo przy czyszczeniu Cd-Rw.Muszę ręcznie zaamknąć tackę.Sory że zatruwam , ale jestem zawzięty i chcę to opanować.Pozdrawiam wszystkich.
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: