![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 27.06.2003
![]() |
Palenie CD z kilku obrazow
Witam,
moze juz bylo, ale nie moglem znalezc. Chcialbym wypalic jedna plytke z kilku plikow ape/wav z tablicami cue i nie bardzo wiem jak sie za to zabrac. Czy jedynym wyjsciem jest stworzenie jednego pliku cue z kilkoma plikami zrodlowymi, czy moze nero albo eac potrafia to zrobic automatycznie? Z gory dziekuje za pomoc, Pozdrawiam, Wojtas |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Stary użytkownik
Zlotowicz
Data rejestracji: 09.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() |
Nie wiem czy dobrze udzielam odpowiedzi, bo nie mogę szczaić twego pytania. SORY
![]() Plik *.cue nie jest obrazem. To jest plik, który został "wydobyty" z obrazu *.bin i na podstawie jego można wypalić obraz w NERO, choć w innych programach np. Alcohol nie potrzeba pliki *.cue, gdyż można wypalić bezpośrednio z *.bin. Jeżeli chcesz dograć pliki do obrazu i wypalić w całości, to użyj UltraISO lub WinISO. Ostatnio zmieniany przez SEBAwl : 09.09.2003 o godz. 22:59 |
![]() |
![]() |
#3 | |
lub po prostu Paput
Data rejestracji: 07.03.2002
![]() |
Re: Palenie CD z kilku obrazow
Cytat:
Jak się doczytałem to masz obrazy w postaci plików dźwiękowych, a do każdego z nich plik cue co stanowi raczej nierozerwalną parę. Nie zabarzo wyobrażam sobie jakby miało nastąpić połączenie obrazów za pomocą wyedytowanego nowego pliku cue, musiałbyś obrazy połaczyć w całość i edytować nowy plik cue - jest to problematyczne, musiałbyś określić indeksy i nowe czasy, ale niby jak - na słuch czy może z kalkulatorem w ręce. Jest prawdopodobnie wyjście pośrednie - coś takiego próbowałem robić jakiś czas temu. Trzeba uzyć do tego programu Feurio który ma możliwość tworzenia projektow na podstawie danych cue. Po otwarciu programu trzeba każdy arkusz cue wczytać poleceniem "utwórz projekt z danych cue", po tym zabiegu bedziesz miał otwrtę tyle projektów ile wczytałeś obrazów. Teraz trzeba by utworzyć poleceniem "nowy" osobny projekt i zawartości wczesniej otwartych projektów skopiować do nowego w granicach czasowych określonych dla płyt CD-DA. Mniemam że chodzi tu o audio - niestety z opisu problemu nie wynika to bezpośrednio, a Feurio służy tylko do audio. |
|
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 27.06.2003
![]() |
Moze rzeczywiscie niezbyt dokladnie nakreslilem problem, wiec sprobuje jeszcze raz. A wiec mam kilka singli w postaci ape + cue, ktore chcialbym "wcisnac" na jedna plytke (kazdy ape zawiera co najmniej 3 utwory). Moglbym nagrac je jako wavy, ale wtedy o ile mi wiadomo nie zostanie zachowany oryginalny podzial na tracki i co za tym idzie nie zostanie zapisany cd-text.
Chyba juz znalazlem rozwiazanie - wystarczylo pomyslec ![]() ![]() Dzieki za odpowiedzi, pozdrawiam, Wojtas |
![]() |
![]() |
#5 |
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.06.2000
![]() |
Wlasnie wydobycie konkretnych trackow i pozniejsze nagranie tego co chcesz w odpoiwedniej kolejnisci chcialem polecic
![]()
#6 | |
lub po prostu Paput
Data rejestracji: 07.03.2002
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
|
|