Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 20.03.2002, 13:08   #1
jaca
Nowy na forum

Data rejestracji: 20.03.2002
jaca w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
nero ,clone i xp

mam problem z nagrywaniem nero pod xp,pozwala on nagrac w locie gdy jednak wylacze opcje on the fly zawiesza sie,natomiast kiedy nagrywam clonem to po ktoryms razie wylacza dma, jak wyczytalem na stronie microsoftu xp automatyczni wylacza dma jezeli wystapia bledy odczytu , da sie to jakas zablokowac??moj sprzet to teac 524 i cdrom teac x40
jaca jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 20.03.2002, 14:38   #2
Taz40
Forumator

Data rejestracji: 26.02.2002
Taz40 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Proponuję się zaopatrzyć w najnowsze wersje tych progsów. U mnie działają bez zażutu.
http://wwwcdrinfo.pl/
http://www.nero.com/
http://www.elby.org/
Taz40 jest offline  
Stary 21.03.2002, 11:34   #3
pawlosz
Nowy na forum

Data rejestracji: 04.03.2002
pawlosz w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
wylacza, wylacza to dma i nie chce ponownie wloczyc. Musialem przeinstalowac sterownik pomocniczego kanalu IDE. A wersje nero i clone'a mam najnowsze.
pawlosz jest offline  
Stary 21.03.2002, 12:44   #4
cybernet
Nowy na forum

Data rejestracji: 16.03.2002
cybernet w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Umnie też jest wszystko w porządku używam Clona 3.3.4.1 a Nero 5.5.7.2 i nie mam najmniejszych kłopotów. A Nagrywarkę mam podłączoną na jedenj taśmie z HDD, a CD-Rom na drugiej. Kopiowanie w locie nie jest możliwe jak nagrywarka i cd jest podłączony na jedenej taśmie, ale tego chyba nie muszę Ci pisać!!!!. Pozdrowionka )
cybernet jest offline  
Stary 21.03.2002, 13:08   #5
pawlosz
Nowy na forum

Data rejestracji: 04.03.2002
pawlosz w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
a dlaczego ? Mam na jednej taśmie podłączony cd-rom i nagrywarkę i wszystko pięknie się kopiuje w trybie on fly w Nero. Bufor 92 -98% cały czas. Dopóki nie pużywam trochę ( kilka razy pod rząd Clone'a ). Wyłącza się dma cd-romu i o kpiowaniu on fly w Nero można pomarzyć. Non stop opróżnienia bufora do 0 i włącza się Smart burn.
pawlosz jest offline  
Stary 21.03.2002, 22:38   #6
BARTI
Gość

XP i TEAC 40x się nie tolerują (przynajmniej u mnie) Już kiedyś był podobny temat poruszany i chociaż wiem jak ponownie zmusić XP do włączenia DMA dla tego cedeka to i tak nie chce on wtedy poprawnie współpracować z NERO (zwis kompa przy każdym odczycie płyty w NERO). CLONE CD radzi sobie z cdromem z włączonym DMA ale NERO nie (?) I NAPEWNO JEST TO PROBLEM PROGRAMOWY nie wiadomo tylko czy ze strony XP (w eksploratorze cedek śmiga jak burza z włączonym DMA) czy ze strony NERO (w 95/98/ME wszystko działa OK) Musimy chyba poczekać na jakieś łaty specjalnie dla tego cdromu.
pozdro

Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: