Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 14.02.2002, 09:24   #1
tomektt
Gość

Test na SF2 a dziwne zachowanie clona i LG16/10/40 czary ?

Mineło trochę czasu od zamieszania jaki sprawił mały pliczek do sprawdzenia mozliwości nagrywania CD zabezpieczonych SF2. Zrobiłem go i ja na LG. Wszystko było good. Gdy kilkanaście dni poźniej zrobiłem porzadki w windzie. Wywaliłem plik. Robiąc kopie w clonie banalnego divxa zauważyłem że zmieniły mi sie domyśłne ustawienia DAO RAW na SAO RAW. Kiedy chciałem zmienić ustawienia na DAO na zakładce DAO nie było tylko SAO i SUB SAO. Pzrerwałem wypalanie i zajrzałem do wyśiwtlenia w clonie włąściwości sprzętu. LG nie miało zgodności z DAO RAW. Myśłałem że to jakiś błąd Windy. Więc restart i naprzód. po ssprawdzeniu wszystkiego LG miał tylko SAO nawet nie Sub Sao. Gdy sciągnąłem z CDRinfo plik testu SF i go rozpakowałem na pulipicie. LG jak zaczarowany odzyskał wszystkie atrybuty. Mam na razie dalej ten plik, ale moze ktoś "z mądrych w piśmie" powie mi o co tu chodzi ? Jełśi ta sprawa była na forum to małe info w sprawie mile widziane.

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 14.02.2002, 10:58   #2
Hawk
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 08.11.2001
Hawk zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Test na SF2 a dziwne zachowanie clona i LG16/10/40 czary

Sprawdałeś czy ten plik nie modyfikuje Aspi w windzie bo to wygląda na zmianę atrybutów nagrywary w aspi; po wyrzuceniu tego pliku winda nie wróciła do starych ustawień tylko wzięła jakieś bzdety nie odpowiadające parametrom nagrywarki
Stary 14.02.2002, 11:38   #3
Dawid Partyka
Gość

Test na SF2 a dziwne zachowanie clona i LG16/10/40 czary

Cytat:
Hawk (14-02-2002 09:58):
Sprawdałeś czy ten plik nie modyfikuje Aspi w windzie bo to wygląda na zmianę atrybutów nagrywary w aspi; po wyrzuceniu tego pliku winda nie wróciła do starych ustawień tylko wzięła jakieś bzdety nie odpowiadające parametrom nagrywarki

Test na pewno nie mógł tego spowodować. Jest toraczej wina CloneCD. Test nie był żadnym plikiem wykonalnym był tylko i wyłącznie czysta korekcą EFM.

Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: