Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 18.11.2002, 12:00   #1
quazi
Nowy na forum

Data rejestracji: 07.10.2002
quazi w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Plik "Bin" - początkujący

Panowie !
Czy może mi ktoś powiedzieć jak nagrać plik z rozszerzeniem "bin" ?
Mam CDRwin 5.0 w angielskiej wersji i on jak przeglądam dyski twarde nie widzi tego pliku "bin"
Bardzo bym prosił o pomoc krok po kroku bo jestem narazie zupełnie zielony

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 18.11.2002, 12:35   #2
Kasprzak
...niepoprawny marzyciel.

Data rejestracji: 25.06.2002
Kasprzak zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
polecam do tego CloneCD!
Powinien widziec te pliki.
Na forum byl poruszany kiedys podobny temat.
Wiem ze jests poczatkujacym ale poszukaj kliknij na menu na dole i wybierz wyszukiwarka!
Stary 18.11.2002, 12:42   #3
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Re: Plik "Bin" - początkujący

Cytat:
quazi napisa***322;(a)
Panowie !
Mam CDRwin 5.0 w angielskiej wersji i on jak przeglądam dyski twarde nie widzi tego pliku "bin"
Po pierwsze, jesli jestes w temacie zielony to radzilbym na poczatku uzywac softu latwiejszego niz cdrwin i po polsku. Moim skromnym zdaniem najlatwiej bedzie jak sobie zainstalujesz alcohol120% (jest po polsku i latwy w obsludze) i w jego wirtualnym napedzie zamontujesz tego bina - wtedy sprawdzisz czy ten obraz jest OK i jesli tak to kopiujesz w locie dowolnym programem np nero czy jak juz chcesz to cdrwinem. W zasadzie to zestaw nero+alcohol lub clonecd jest uniwersalny i wystarcza (chyba) do wszystkiego. Co do cdrwina, to moze pomocna bedzie ci instrukcja obslugi ze strony cdrinfo: http://www.cdrinfo.pl/cdr/soft/cdrwin/instrukcja.php3
PS Do wypowiedzi Kasprzaka powyzej - jesli clone cd to tylko najnowsza wersja z wirtualnym napedem, te poprzednie widzialy tylko wlasne obrazy tzn *ccd (+img+sub)

Ostatnio zmieniany przez grzeniu : 18.11.2002 o godz. 12:45
grzeniu jest offline  
Stary 18.11.2002, 19:30   #4
tomall0
karpiarz:)

Data rejestracji: 25.09.2002
tomall0 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Re: Re: Plik "Bin" - początkujący

Cytat:
grzeniu napisa***322;(a)

Po pierwsze, jesli jestes w temacie zielony to radzilbym na poczatku uzywac softu latwiejszego niz cdrwin i po polsku. Moim skromnym zdaniem najlatwiej bedzie jak sobie zainstalujesz alcohol120% (jest po polsku i latwy w obsludze) i w jego wirtualnym napedzie zamontujesz tego bina - wtedy sprawdzisz czy ten obraz jest OK i jesli tak to kopiujesz w locie dowolnym programem np nero czy jak juz chcesz to cdrwinem. W zasadzie to zestaw nero+alcohol lub clonecd jest uniwersalny i wystarcza (chyba) do wszystkiego. Co do cdrwina, to moze pomocna bedzie ci instrukcja obslugi ze strony cdrinfo: http://www.cdrinfo.pl/cdr/soft/cdrwin/instrukcja.php3
PS Do wypowiedzi Kasprzaka powyzej - jesli clone cd to tylko najnowsza wersja z wirtualnym napedem, te poprzednie widzialy tylko wlasne obrazy tzn *ccd (+img+sub)
No właśnie posiadam WIN98, CloneCDv4.01.10, ClonyXXL, wszystko chodzi bez zarzutu, ale nie mogę zainstalować najnowszej wersji CloneCD.
Stary 18.11.2002, 20:02   #5
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Re: Re: Re: Plik "Bin" - początkujący

Cytat:
tomall0 napisa***322;(a)

No właśnie posiadam WIN98, CloneCDv4.01.10, ClonyXXL, wszystko chodzi bez zarzutu, ale nie mogę zainstalować najnowszej wersji CloneCD.
Trudno mi powiedziec dlaczego nie mozesz instalnac nowej wersji, moze trzeba dokladnie usunac stara wersje? Sprobuj alcohol, w niczym nie jest gorszy a moze lepszy od clona, ale poszukaj wersji retail np byl podany link na osle (gdybys nie znalazl to daj cynk, cos doradze)
Stary 19.11.2002, 09:03   #6
quazi
Nowy na forum

Data rejestracji: 07.10.2002
quazi w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Re: Re: Plik "Bin" - początkujący

Cytat:
grzeniu napisa***322;(a)

Serdeczne dzięki za pomoc
Udało mi się wypalić tego bina w samym Nero nie wiem jak ale się udało!!!
Jeszcze raz bardzo dziękuję !
Stary 19.11.2002, 14:09   #7
piotrs00
Bywalec

Data rejestracji: 24.07.2002
piotrs00 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Re: Plik "Bin" - początkujący

Cytat:
quazi napisa***322;(a)
Panowie !
Sprawdz dokladnie jakiego softu uzywasz bo z tego co wiem sa 2 programy o podobnej nazwie : CDRWIN (jakiejs niemieckiej firmy (chyba www.ixsoft.de)) i CDRWin (firmy Goldenhawk - www.goldenhawk.com). Wiem ze ten drugi na 100% obsluguje pliki .bin ale jesli chcesz nagrac to innym programem to mozesz tez sprobowac FireBurnera. (www.fireburner.com)
Pozdrawiam
Piotrek
piotrs00 jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: