![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 05.03.2003
![]() |
Z Nero cover designer na corela?
Witam
Czy można plik ncd przerobić na corelowski? Zrobiłem projekt okladki na pudelko dvd oraz projekt na druku na płyte w Nero Cover Designer ale w firmie która zajmuje sie nadrukiem na cd niestety nie "czytają" takich plików. Corelem niestety nie dysponuje wiec jesli to mozliwe moze ktos z forumowiczów zmieniłby mi je ncd na corelowskie. (pliki podesle mailem ) To tylko 3 pliki z góry thx egazetki@o2.pl
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Jak może to pomoże
Data rejestracji: 02.02.2003
![]() |
Wrzuć na e-mail ( w profilu ) do mnie to przerobie na Corel 8.0
Teraz wybywam ale jutro masz. |
![]() |
![]() |
#3 |
Caliente
Data rejestracji: 30.09.2002
![]() ![]() ![]() |
A dlaczego sam
nie drukujesz ?
![]() no dobrze ze ktos z torunia sie znalazl co ma corela ![]()
#4 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 13.04.2003
![]() |
Ty Wojtek moze bys dał krótką instrukcje dla tych co tego corela mają. Bo ja tez mam taki sam problem.
Pozdrawiam. |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
Czy ta informacja jest utajniona? Czy tylko tajemniczy Wojtek w swoim tajnym laboratorium zamienia te pliki? Bez podeslania ich do niego nie jest to mozliwe? Zlitujcie sie jak to zrobic mam?
|
![]() |
![]() |
#6 |
Jak może to pomoże
Data rejestracji: 02.02.2003
![]() |
No więc to było tak:
Po przeczytaniu zapytania kolegi bajaba zrobiłem sobie test. Wybrałem jeden z gotowych formatów i wydrukowałem jako PDF przy pomocy programu 5D ToPDF. Zaimportowałem do Corela i było cacy. Kolega przesła mi pliki i powtórzyłem powyzsze. Było OK jak oglądałem pod Acrobat Reader. Niestety w tym przypadku import do Corela skończył się porażką . Drobny tekst wstawiony do Nero Cover ( i jakos zmniejszany ) nie był czytelny w Corelu ( nie widział tych czcionek ) . Pojedyncze linie tekstu wstawiane w programie Nero Cover były OK. Skończyło się tym że narysowałem wszystko w Corelu na podstawie Nero Cover. Tzn zaimportowałem w pdf obrysy i zarysy i na to wpisałem teksty i obrazki. Używałem Corel 8. Może w nowszym import będzie poprawny. A metoda jest "taka sobie" : Druk do PDF i import do Corela ( jeszcze jedna wada - czasem powstają duże zbiory ). Pozdrawiam PS. Nie ma żadnej tajemnicy a tylko chwilowy brak czasu. |
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
Bardzo dziękuję za wyczerpującą odpowiedz, mam nadzieje Wojtek ze Cie nie obraziłem.
Pozdrawiam Dzięki |
![]() |
![]() |
Opcje związane z dyskusją | |
Tryby wyświetlania | |
|
|