![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Godzina 5-ta minut 30-ści
Data rejestracji: 06.10.2002
![]() |
LiteOn LTR 40125W
Czmam problem z LiteOn-em LTR 40125W. Nagrywarka pod XP zachowuje się dosyć dziwnie. Po włożeniu płyty CD najczęściej multisesyjnej zaczyna się odtwarzanie, ale napęd nie widzi zawartości płyty. Problem znika po uruchomieniu Nero i rozpoznaniu płyty, jako kontynuacji multisesji. Nie wiem, czym to jest spowodowane tym bardziej, że na drugiej partycji mam zaistalowany Win Me i tam nie ma tego problemu. Słyszałem, że to może być spowodowane tym, że jest zainstalowane kilka programów do nagrywania. U mnie są Nero w wersji 5.5.7.8 i Clone CD 4.1.0.10, ale wcześniej był też zainstalowany CD Mate. Zresztą napęd głupiał po zaktualizowaniu Nero do wersji 5.5.9.0 i musiałem wrócić do starej wersji, jaką dostałem przy zakupie nagrywarki. Działy się cyrki program nie odpalał, albo podawał, że nagrywarka może nagrywać z prędkością maksymalnie 32x. Te rzeczy akurat działy się też na Win Me. Czy ktoś może mi pomóc?
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
<<<Watcher>>>
Data rejestracji: 28.06.2002
![]() |
Re: LiteOn LTR 40125W
Cytat:
wyłącz program systemowy do nagrywania w winxp ,włącz dma , zainstaluj najnowsze nero 5599 oraz wszystkie bzdety typu aspi,via.. acha i do nowego nero wpisz inny serial niż ten co do wersji z którą kupiłeś napęd ![]() |
|
![]() |
![]() |
#3 |
Godzina 5-ta minut 30-ści
Data rejestracji: 06.10.2002
![]() |
Dzięki pomogło. Wyłączyłem nagrywanie systemowe i przy okazi wywaliłem też IncCD. Wszystko chodzi bez problemu.
Pozdrawiam. |
![]() |
![]() |
|
|