![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 28.03.2002
![]() |
NERO I Extrem Problems
Mam taki problem:
posiadam nagrywarke yamaha 8424E system XP HE PL oraz nero 5.5.7.8. i jest taki problem iz nagrwarka nie chce nagrywac we wspolpracy z NERO. Przy pomocy windowsowskiego nagrywacza nagrywa. Takze CDRWIN nagrywa plyty ale nie NERO ktory po prostu w pewnym momecie sie zawiesza. Co ciekawsze NERO zawiesza sie nie tylko w czasie nagrywania ale takze w czasie symulowania nagrywania (czy jak to po polsku nazwac). Nagrywarka jest jako master na 2 kanale IDE i dzije sie tak bez wzgledu na to czy jako slave jest przylaczony CD-rom czy nie. Nagrywarka pracuje w trybie DMA. Instalowalem wszelkie patche z microsoftu jak i najnowsze sterowniki ASPI. Wyglada to tak jakby NERO nie chcial wsolpracowac z XP ale przeciez wspolpracuje... prosze o informacje |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Forumator
Data rejestracji: 28.02.2002
![]() |
napisze jeszcze raz XP jest niedorobimy w temacie nagrywania, to poprostu klejny ulomny produkt billa, rada hm.... zmien system
#3 | |
All Eyez On Me
Data rejestracji: 29.09.2001
![]() ![]() |
Cytat:
Ja jakos nie mam z nim problemu i wielu uzytkownikow takze nie, a nawet sobie chwala ten system... |
|
![]() |
![]() |
#4 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 04.02.2002
![]() |
XP to najlepszy produkt microstuffu jaki widziałem, mało tego, pierwszy raz traktuje jakiś ich produkt na równi z linuxami ;D
Ostatni nagrywam TYLKO pod XP i nie miałem jeszcze najmniejszych problemów - jak dotąd nagrywałem nero 5.5.7.2, 5.5.7.8 (i kilkoma innymi progsami których nie bedę wymieniał) i jest OKI, a wszystko na TEAC CD-W524EK (5.5.8.0 dopiero sciągam, wiec jeszcze nie wiem jak to sie bedzie spisywało). Dodatkowe stery ASPI były mi w zasadzie nie potrzebne, takie progsy jak NERO i tak tak samo dobrze wypalały, podobnie z SP1, ten pacz do nagrywania spod explorera nic nie daje jesli nagrywa sie z innego progsa (nielogiczne byłoby myslec że jest inaczej...) Moze XP do grania sie nie nadaje, ale do pracy jest doskonały (zostawiłem sobie 98SE do takich zabaw, bo to jak dla mnie drugi nie-NT system od De Billa), |
![]() |
![]() |
#5 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 19.03.2002
![]() |
A moze tej Yamachy nie ma na liscie zgodnosci z XP??
|
![]() |
![]() |
|
|