![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 17.06.2002
![]() |
Nero i Liteon 40125W
Witam wszystkich
Kupilem dzisiaj pierwsza w zyciu nagrywarke, jak w temacie i mam problem w Nero-wersja z pudelka 5.5.7.8. Po odpaleniu pojawia sie okienko : Wyszukiwanie urzadzen SCSI i IDE, prosze czekac. No wiec czekam, ale jak dlugo mozna czekac. Windows sie wiesza (98 SE). Co robic. Moze nowsza wersja, albo jeszcze cos trzeba zainstalowac. System K6 2 500, plyta Asus P5A. 256 RAM, 2 HDD na I kanale, na drugim DVD Toshiba SD M1612jako master a Liteon slave. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 24.06.2002
![]() |
|
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 04.06.2002
![]() |
8) u mnie pod XP wszystko jest OK, u qmpla pod 98 też 8)
|
![]() |
![]() |
#4 |
Guru
Data rejestracji: 29.06.2002
![]() |
hehe
może kwestia zawieszania to "niezawodny" WIN(*SE ??? któż to wie... :)
#5 |
Costam
Data rejestracji: 20.05.2002
![]() |
Sprobuj odlaczyc dvd i podlacz sama wypalare na secondary master i nic wiecej, sprawdz moze sie gryzie z dvd.
#6 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 05.08.2001
![]() |
Spruboj jak mówi Druss. Jak zadziała to wiesz na czym stoisz, możesz też dać nagre jako master a DVD slave.
Ja kupiłem identyczną nagre to Nero jest OK, u mnie na Milenium działa bardzo dobrze, więc musisz kombinować. Pozdrawiam wszystkich ..:: ![]()
#7 |
Bywalec
Data rejestracji: 05.06.2002
![]() |
Mam to samo, LTR 40125W musi być sama na taśmie.
|
![]() |
![]() |
#8 |
=F=
Data rejestracji: 19.04.2002
![]() |
Jeśli uda Ci się odpalić, gdy nagrywarka będzie sama na taśmie, to pozostanie Ci dokupienie dodatkowego kontrolera. Wtedy każde urządzenie dasz na master i będzie luksus, na przykład w ustawieniu takim:
dysk systemowy - primary master nagrywarka - secondary master DVD - primary master (kontroler) dodatkowy dysk - secondary master (kontroler). |
![]() |
![]() |
#9 |
Bywalec
Data rejestracji: 17.06.2002
![]() |
Dałem liteona na secondary master Toshibe odlaczylem i dalej Nero staje, wiec to nie to. ASPI dalem w wersji 4.71.Jeszcze sprobuje dac Nero w wersji 5.5.9.0. Jezeli to nie pomoze to dam znac.
U kumpla na celku 600@864 i plycie Abit BE6 II chodzi bez problemu na win 98se(takze bez DMA) choc na win XP komp sie wiesza. U mnie CloneCD nagrywa bez problemu obrazy plytek, zas Nero niestety nie chce. |
![]() |
![]() |
#10 | |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 05.08.2001
![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
|
|