![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 08.09.2002
![]() |
Nero, multisesja, win2000-problem
Ćwiczę wypalanie multisesyjne w Nero 5.5.9.9 (win2000) .
Proszę o radę-nie wychodzi mi to nagrywanie. Stosuje się do poleceń z http://www.cdrinfo.pl/cdr/porady/how...m=nero/msesion ale po zakończeniu sesji, na cdr widać tylko ostatnie moje poczynania . Czytałem też "ASPI - krótki przewodnik"http://www.cdrinfo.pl/cdr/artykuly/aspi/aspi.php czy problem jest w tym, że nie nie mam ASPI32.SYS, WINASPI.DLL i WOWPOST.EXE, a WNASPI32.DLL tylko w Ahead\Nero? (nagrywarka jednak działa). Jak wypalać prawidłowo? (chcę mieć wszystkie sesje na cdr). Pozdrawiam i z góry dziękuję .Ps. Przed chwilą zaistalowałem ASPI-dziwna rzecz-nagrywarka widzi ostatnią sesję, a napęd cd przedostatnią. ? Ostatnio zmieniany przez warzelnik : 15.01.2003 o godz. 17:17 |
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
XV1100
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
W opcjach kompilacji przy pierwszej sesji dajesz "utworz plyte multisesyjna" a przy nastepnych sesjach "kontynuuj multisesje" i w okienku wyboru sesji zaznaczasz ostatnia sesja. Tryb zapisu TAO chyba jest wtedy domyslny (nie da sie zmienic) i zamykasz plyte dopiero po nagraniu ostatniej sesji. Jeszcze jedno, wszystkie sesje nagrywaj tym samym softem, bo tez moga pojawic sie zonki.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 13.01.2003
![]() |
...i nie zmieniać nazwy sesji, bo znów zobaczy tylko ostatnią. Musi być taka jak poprzedniej sesji (przynajmniej w Nero).
|
|
|
|
|
#4 |
|
Bywalec
![]() |
Dzięki za rady
Po zainstalowaniu ASPI, zrobiłem test na cdrw. Oba napędy widzą to samo, tzn. we właściwościach 60,7 MB (ostatnia sesja tyle ważyła), natomiast po otwarciu jest wszystko, wszystkie sesje-350 MB(waga 3 sesji) Czyli w zasadzie wszystko jest w porządku, ale dlaczego tak się dzieje? Pozdrowienia
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Bywalec
![]() |
Cytat:
Czy te Nero takie właśnie jest w multisesji? Jaki program jest lepszy do tego typu wypalania? WinOnCd ? Pozdrowienia.
|
|
|
|
![]() |
|
|