![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 06.08.2002
![]() |
![]()
Wybaczcie pyatnie poczatkujacego wypalacza, ale nie mam pojecia jak zrobic sobie zwykla plyte audio z plikow mp3. Mam program Nero i nagrywarke Liteon 32123S. Czy tylko mnie sie zawiesza komp przy korzystaniu z wypalania "w locie"?
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Plyte AudioCD w Nero robi sie w dosc prosty sposob:
- odpalasz Nero, w oknie Nowa kompilacja zaznaczasz AudioCD - decydujesz czy chcesz zwykle Audio czy z Cd-Textem, zaznaczajac lub odznaczajac Zapisz CD-Text na CD - w zakladce Zapis zaznaczasz Zapisz nosnik i Zamknij CD, oraz ustawiasz predkos wypalania plytki i metode zapisu: dla CD z Cd-Textem ustawiasz Disc-At-Once - wciskasz przycisk Nowy pojawiaja ci sie 2 okienka, z menadzerem dysku i to wlasciwe, gdzie pokazujesz Nero jakia muzyke nagrac - z menadzera plikow przeciagasz mp3 do okna zapisu audio, pamietaj o czasie muzyki, ktora nagrywasz - zaleznie od pojemnosci plyty to 74 do 80 minut - jezeli nagrywasz audio z cd-textem to teraz mozesz pozmieniac nazwy piosenek i nadac tytul i wykonawce plycie (Plik\Informacje o kompilacji\Audio CD) - teraz pozostaje ci tylko uruchomienie zapisu plyty (Plik\Zapis CD..) i poczekanie az plyta sie nagra ![]() To chyba wszystko ![]() Ps. Dobry opis mozliwosci programu Nero znajdziesz na CdrInfo.pl
Pozdrawiam, Anka. LITE-ON LTR-52327S QS0E NEC ND-3500AG Liggy 2.18 ![]() Ostatnio zmieniany przez anka725 : 07.08.2002 o godz. 20:59 |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
dzieki za odpowiedz. Wlasciwie, to juz sam nie wiem co z tym zrobic. Mam nagrywarke jak slave na innej tasmie niz twardziel i cdromek. Nagrywa pliki z dysku bez problemu, za to muzycznych ni diabla, nie kopiuje tez plyty na plyte. Moze cos zle podlaczylem?
|
![]() |
![]() |
#4 |
Stały bywalec ;)
![]() |
a polaczyles ja kablem audio z karta dzwiekowa? moze to jest przyczyna.. mozliwe ze tez ze to Nero jest winny, nagrywasz zwykle mp3 czy mp3pro, bo do tych drugich nero potrzebuje specjalnego plugina.. wiecej pomyslow nie mam..
#5 |
Nowy na forum
![]() |
nie polaczylem, ale czy to jest konieczne?
|
![]() |
![]() |
#6 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
niekoniecznie jest konieczne - bo co to by bylo za nagrywanie przez taki kabelek - ale polaczyc mozesz, przyda sie do sluchania muzyki w kompie
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
ciagle nic. Probuje i probuje, i nic. Nagrywam wwszystko, ale plyty audio z mp3 nie moge zrobic. Zaczynam watpic w siebie... Chyba sie powiesze.
|
![]() |
![]() |
|
|