![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 07.01.2003
![]() |
![]()
Proszę o pomoc. W czasie nagrywania płyt audio w Nero wer.5.5.9.17 dzieje się losowo taka historia: utwór nie zaczyna się od zerowego licznika 0:00 tylko np. z 5-10 sekundowym opóźnieniem. Powoduje to obcięcie pierwszego utworu na płycie o te 5-10 sek. i każde przeskoczenie na dowolny utwór powoduje ten sam efekt - rozpoczynania nie od początku lecz od pewnego czasu.
Problem pojawiał mi się przy wszystkich wersjach Nero od 4.x począwszy. Niestety, losowo - co 2-3 płyty. Szczególnie to działa przy tworzeniu płyt z plików wav, rzadziej ale też przy kopiowaniu obrazu. Dane nagrywają się zawsze bez problemu. Czy ktoś się z tym spotkał i co można zrobić ? Nagrywarka Yamaha 8x, WIN NT 4.0 |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
=F=
Data rejestracji: 19.04.2002
![]() |
Proponuję sprawdzić jaka jest wersja sterowników ASPI, ustawienia DMA. Dalej na próbę zrobić kopię płyty Audio w trybie DAO. Jesli kopia będzie też nie prawidłowa, to proszę podać ustawienie opcji nero. Następny krok, to wykonanie obrazu płyty Audio w EAC (po prawidłowym skonfigurowaniu tego programu) i wypalenie takiego obrazu pod nero.
Proszę dać znać jak wyszło, wtedy ciąg dalszy. Miłego dnia PS. Ooo! Trzysetny post, ciekawe do ilu dojdę? He, he! |
![]() |
![]() |
#3 |
Guru
Data rejestracji: 17.04.2002
![]() |
Możesz spróbować nagrać w Feurio.
Wydaje mi się, że nagrywasz w TAO... ale mogę się mylić... może też za szybko? (4-8) Może napęd ma jakiś problem i nie zdąża rokręcić do stałe prędkości płyty... hmm... głośno myślę ...
#4 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 07.01.2003
![]() |
Dzięki za wyjaśnienia.
Nagrywam zawsze w DAO, prędkość maksymalna (8x). Najgorsze jest to, że ten problem pojawia się losowo. Muszę więc zmienić jakiś parametr i nagrać kilka płyt zanim się okaże czy to właściwa przyczyna. Poza tym płyty audio nagrywam stosunkowo rzadko (nie licząc oczywiście kopii, które raczej się udają). Nigdy nie miałem problemów z płytami z danymi (CDROM ISO). Jeszcze raz dzięki za odpowiedzi. Spróbuję na początek obniżyć prędkość do 4x. |
![]() |
![]() |
#5 | |
Capo di tutti capi
Data rejestracji: 24.09.2002
![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
#6 |
Guru
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
Proponuję spróbować innego programu.
Zauważyłem że masz NT 4.0, który nie jest najlepszym środowiskiem dla nagrywarek. Warto doinstalować SP 6a, jeśli nie masz. |
![]() |
![]() |
|
|