![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Guru
Data rejestracji: 04.01.2003
![]() |
![]()
Witam!
Mam pytanie odnośnie nagrywania filmów. Chciałem nagrać film "Die another day", który jest na 2-óch cd (z dysku).Pierwsza część nagrała się dobrze, a druga nie. Do nagrywania używam Nero Express i na końcu nagrywania, gdy już było 100% parenaście sekund był zwyczjny napis o LeadIn i LeadOut, a później pisze, że nie można wykonać polecenia zakończ ścieżkę. Dla pewności próbowałem też z innymi filmami ("The Ring", "xXx", "Out cold") i nic. Ciągle ten sam komunikat. Używam Windowsa XP Professional, chociaż to nie powinna być wina Windowsa, ponieważ na tym samym Windowsie wypaliłem pierwszą płytę "Die..." i było dobrze, dopiero po nagraniu się coś zrąbało. Dołączm zrzut ekranu. Pomóżcie! |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 06.02.2003
![]() |
Wiesz wczoraj miałem identyczny problem. Nagrywałem chyba 21 płytkę z MP3 i czas jej zamykania trwał ze 3 minuty aż się wk.. i dałem reseta. Potem próbowałem zamknąć tą płytkę i to samo 3min. Tak ze 5 płytek skopałem
A oto rozwiązanie problemu: Spróbuj ustawić w Nero tryb DAO przy nagrywaniu, upewnij się czy masz włączoną opcję ochrony zapisu, jak nie pomoże to możesz jescze uaktywnić overburning. W moim przypadku to pomogło. |
![]() |
![]() |
#3 |
Wyjadacz ;)
![]() |
.. aha możliwe też że to wina płytek może trafiła ci się jakaś wybrakowana partia płyte. Cóż bywa i tak. Mi to się przytrafiło na PLATINUMach 1-48x
|
![]() |
![]() |
#4 |
Gość
|
I na milosc boska,nie wypalaj na predkosci 48x 16x tez ci wystarczy! W trybie DAO! Zapamietaj : muza 8x - filmy 16x. Nigdzie przecie sie nie spieszysz i te 30 sek cie nie zbawia! Chyba, bo moze tak?
|
![]() |
#5 |
Guru
![]() |
Problem z DAO
Teraz nie wiem czemu nie mogę przestawić na DAO!
Mam tylko TAO i jest to na szaro i nie da się tego zmienić. |
![]() |
![]() |
#6 |
Wyjadacz ;)
![]() |
spróbuj włączyć overburning i jak kolega wspomniał w 16x to napewno unikniesz przykrych niespodzianek
|
![]() |
![]() |
#7 |
Wyjadacz ;)
![]() |
albo weź sobie zassaj ze strony Nero normalne Nero a nie w wersji expres to na pewno się da przestawić na DAO
|
![]() |
![]() |
#8 |
Guru
![]() |
THX!
Oka, przestawienie na DAO pomogło, dzięki!
|
![]() |
![]() |
|
|