Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 12.07.2004, 00:07   #1
Zakrn
Q

Data rejestracji: 03.08.2003
Zakrn w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Unhappy Nero się sypie pod windows 2003

Witam

Wygląda na to, że nero zaczęło się u mnie sypać od kiedy zainstalowałem windowsa 2003. Objawy: nagły spadek uzycia bufora odczytu (przy ok. 50% płyty spada do 0 i podnosi się dopiero po kilkunastu procentach), błędnie nagrane płytki (nie zwraca żadnych błędów, ale gdy próbuję uruchomić płytę, to nie działa), nie wykrywanie aspi przez infotoll'a (zainstalowane force aspi, aspichcek z oryginalnego adapteca pokazuje, że wszystko jest ok).

I wszystko to tylko przy nagrywaniu w nero (alcohol chodzi pięknie) i nigdy, gdy nagrywam płytę audio.
Czy ktoś mógłby mi coś doradzić?

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 12.07.2004, 00:12   #2
bakupl
Banned

Data rejestracji: 29.03.2004
bakupl w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Może masz DMA wylączone... Może zainstaluj sterowniki do mobo (płyty głownej)...
bakupl jest offline  
Stary 12.07.2004, 07:39   #3
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
cos sie sypnelo - przeinstaluj nero, sciagnij inna wersje neronka
z zadna wersja nero nie mialem problemu pod 2k3
stery mobo, jak pisal baku, oczywiscie koniecznie wrzuc
nimal jest offline  
Stary 12.07.2004, 13:53   #4
Zakrn
Q

Poradziłem sobie dzisiaj z problemem skaczącego bufora - okazało się, że to kaspersky antyvirus chyba skanował w trakcie nagrywania nagrywane pliki (jak widać kłótnie międzunarodowe mają swoje odbicie nawet w komputerach ).
Co do sterowników mobo - mam najnowsze (nvidia) uprzedzam stwierdzenia - wszystko dzieje się niezależnie od tego czy mam zainstalowane sterowniki ide nvidii, czy te "normalne".
Dalej jednak pozostaje problem płytek (chociaż czytają się, to jednak jest bardzo dużo błędów) i aspi. Zaznaczam, że przy takich samych ustawieniach na xp nie miałem takich poroblemów.

EDIT:
Jeszcze taka jedna rzecz:
Typ zdarzenia: Ostrzeżenie
Źródło zdarzenia: Cdrom
Kategoria zdarzenia: Brak
Identyfikator zdarzenia: 51
Data: 2004-07-12
Godzina: 13:32:19
Użytkownik: Brak
Komputer: MAIN
Opis:
Podczas operacji stronicowania wykryto błąd urządzenia \Device\CdRom0.

Aby znaleźć więcej informacji, zobacz http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp w Centrum pomocy i obsługi technicznej.

Coś takiego siedzi w eventlogu (kilkaset takich komunikatów).

Ostatnio zmieniany przez Zakrn : 12.07.2004 o godz. 14:21
Zakrn jest offline  
Stary 12.07.2004, 22:01   #5
Zakrn
Q

Teraz już kompletnie zgłupiałem. Przeczytałem jeden post i spróbowałem uruchomić płytkę nagraną z błędami przez mojego teaca na swoim napędzie dvd (ten sam komp). I co się okazało? Czyta prawie bezbłędnie (jednak widać, ze nie wszystko jest ok). Zaznaczam, że to dvd nie zwraca c2.

Twoje uprawnienia: