Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 27.06.2002, 03:10   #1
caberg
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 27.06.2002
Lokalizacja: Lublin
Posty: 8
caberg w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Nero a SONY CRX 175E2 i medium speed error

Nie wiem co jest ale jak chce nagrac plyte w nagrywarce Sony CRX 175E2
to wyskakuje mi komunikat medium error a z tym samym systemem na innym kompie nagrywa mi moze to wina sprzetu
plyta Procomp BVC3A z celeronem na pokladzie reszta to nie ma roznicy
Nero wersja 5.5.7.2 a jeszcze CD-RW sie formatuje wiec nie mam pojecia co jest.

Ostatnio zmieniany przez caberg : 28.06.2002 o godz. 02:02
caberg jest offline  

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 27.06.2002, 22:16   #2
Laser
Guru
Zlotowicz
 
Data rejestracji: 02.01.2002
Posty: 4,488
Laser zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
ASPI

Witam !

Zassij i zainstaluj sobie najnowsze ASPI adapteca z cdrinfo i napisz o wynikach !
Laser jest offline  
Stary 28.06.2002, 02:03   #3
caberg
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 27.06.2002
Lokalizacja: Lublin
Posty: 8
caberg w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cos nie tak...

Zainstalowalem nowe steroniki ASPI 4.71 i wraz nic
komunikat medium speed error
symulacja idzie bez problemu ale nagrywanie nie chce isc.
np jak wloze cd o predkosci 24x to maxymalnie moge wyybrac 12x
i jeszcze jak wezme nagrywarke podlacze do starego 486 nie ma najmniejszego problemu. Na tym smaym systemie idzie na tym samym twardym wiec problem pewnie tkwi w plycie glownej.

Moze ktos wie jak to zrobic aby dzialalo i na tej plycie glownej co mam.
caberg jest offline  
Stary 28.06.2002, 08:55   #4
Laser
Guru
Zlotowicz
 
Data rejestracji: 02.01.2002
Posty: 4,488
Laser zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Witam !

No to jeśli sądzisz że płyta to może pomógłby upgrade biosu ?

Jeśli możesz to skontaktuj się z jakąś pomocą techniczną i zapytaj co może być nie tak !
Laser jest offline  
Stary 30.06.2002, 18:24   #5
caberg
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 27.06.2002
Lokalizacja: Lublin
Posty: 8
caberg w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Update Bios'u

Wiec zrobilem update biosu najnowszy jaki byl na stronie prodycenta i nic nie pomoglo wraz sie cos nie chce plyta nagrac.
caberg jest offline  
Stary 30.06.2002, 19:36   #6
Laser
Guru
Zlotowicz
 
Data rejestracji: 02.01.2002
Posty: 4,488
Laser zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Witam !

A czy procek jest podkręcany ? Bo jeśli tak to występują problemy wiele osób o tym pisało że pomaga nawet obniżenie taktowania o parę MHZ i wszystko wraca do normmy !
Laser jest offline  
Stary 01.07.2002, 23:08   #7
caberg
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 27.06.2002
Lokalizacja: Lublin
Posty: 8
caberg w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Wiec procesor nie jest podkrecony chodzi zgodnie z jego czestotliwoscia.
I jeszcze jedno jaki inny program do nagrywania CD jest dobry i zeby obslugiwal plyty wieksze niz 650MB i nie nazywal sie winoncd i easy cd creator.
caberg jest offline  
Stary 01.07.2002, 23:34   #8
Yahol
Gość
 
Posty: n/a
Medium error-to po mojemu błąd nośnika (tak?)
Może CD-Mate nagrałem nim bardzo ładną płytkę.
Może jakąś inną płytke CD-firmową o dobrej dużej szybkości np.24x
 
Stary 01.07.2002, 23:57   #9
grzeniu
XV1100
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika grzeniu
 
Data rejestracji: 19.02.2002
Posty: 28,365
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Jakis miesiac temu problem "medium speed error" byl tu walkowany w zwiazku z nagrywarkami ricoha. Nie piszesz czy dzieje sie to z roznymi plytkami czy tylko uparles sie na jednych ktore masz. Ja to przerobilem na swoim ricohu i wiem ze trzeba uwazac z zakupem wiekszej partii plytek, po prostu wczesniej trzeba zrobic probe. Mysle, ze masz jakies no namy....sprobuj na verbatimach. Moj ricoh w koncu nagrywal oki na platinum, wiec nie robilem z tego wielkiego problemu (a gardzil esperanzami). Jesli w twoim przypadku to jest cos podobnego to po prostu poszukaj plytek ktore nie beda wkurzaly twojego tostera. Jeszcze jedno, czyszczenie soczewki lasera nic nie dalo. Powodzenia
__________________
Pozdr./Grzeniu
grzeniu jest online  
Stary 07.07.2002, 18:42   #10
caberg
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 27.06.2002
Lokalizacja: Lublin
Posty: 8
caberg w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Wiec przedtem nagrywal na wszystkich a teraz nie chce.
Ale dzisiaj postawilem systema od nowa i juz wykrywa predkosci inne niz 12x plyte 4x widzi jako 4x a nie 12x a 24x jak 24x.
I dane juz nagrywa ale problem zostal teraz z muzyka. Wogole nie chce sie czepic nagrywania mp3 na audio.
caberg jest offline  
Stary 07.07.2002, 18:49   #11
Laser
Guru
Zlotowicz
 
Data rejestracji: 02.01.2002
Posty: 4,488
Laser zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Witam !

Upgraduj NERO do najnowszej wersji.
Laser jest offline  
Stary 07.07.2002, 23:10   #12
caberg
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 27.06.2002
Lokalizacja: Lublin
Posty: 8
caberg w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
NIe problem lezy w Nero. Aktualnie mam 5.5.8.2 a nagrywalem mp3 na audio w 5.5.7.2 wiec raczej problem nie lezy w sofcie tylko cos innego. Inne programy tez mi wyladowywyja na ekran jakies swoje bledy ale nie wiem. Sprawdze sobie jeszcze jakims antywirem zobacze co jest moze to jakas viria sie zagniezdzila na twardym. po robieniu od nowa wszystkich partycji raczej tego nie powinno byc ale kto wie.
caberg jest offline  
Stary 09.07.2002, 11:30   #13
caberg
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 27.06.2002
Lokalizacja: Lublin
Posty: 8
caberg w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Wiec jak nagrywam CD to po wypelnieniu bufora wystepuja po sobie nastepujace komunikaty

SONY CD-RW CRX175E2
Bufer Underrun Protection activated
Burn process started at 12x (1 800 KB/s)
SONY CD-RW CRX175E2
Medium speed error
SONY CD-RW CRX175E2
Invalid writestate
SONY CD-RW CRX175E2
Could not perform EndTrack
Burn Process failed at 12x (1 800 KB/s)




teraz nowe komunikaty wystepuja mi pod win95
te na gorze
a w win98 tylko medium speed error

dolaczam jeszcze plik log z nero moze tam bedzie wiecej ale ja tam malo co sie moge doczytac.

Jeszcze jedno nic doslownie nic nie nagrywa juz raz tylko nagralo CD i raz jedna sciezke audio,

Pojde jeszcze do kumpla i u niego sprawdze jeszcze raz bo naprawde sie BARDZO @$#@#%@$% a nie moge plytek nagrywac.
Dołączone pliki
File Type: txt log.txt (6.0 KB, 209 oglądane)
caberg jest offline  
Stary 09.07.2002, 16:20   #14
caberg
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 27.06.2002
Lokalizacja: Lublin
Posty: 8
caberg w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Wszystko juz jest OK.
Kupilem nowe plytki a te co mialem to przelamalem na pol byly ****ane a ja sie tyle meczylem. Dzieki za pomoc ale problem polegal na moim malym doswiadczeniu i probie szybkiego rozwiazania sprawy. Ale wkoncy wypala. Czyz nie o to chodzi




Jeszcze raz dziekuje wszystkim za podjecie sie mojego problemu


!TEMAT SKONCZONY!
caberg jest offline  
Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:24.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.