![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 04.11.2002
![]() |
![]()
Od niedawna posiadam wypalarke wiec niewiem nawed co to jest ten bufor dodatkowy ( domyślamsię ) . Mam Combo'sa samsunga 8x4x32x i w nero jest opcja do zminy itd bufora . Tak sie zastanawiam co do jesgo rozmiaru . Jak miałem ustawione konfiguracja automatyczna to PC'ek mi spowalniał (zarzynał winamp) Teraz ustawiłem 10 Mb i nawed chodzi spoko. Ale jak najlepiej ustawić
![]() ![]() mam Win 98se ( nienarzekam za bardzo) HDD 40 Gb samsunga ata 100 ( niestety MB widzi go jako 33 ) powłanczane DMA wszedzie gdzie jest to mozliwe . Ale co z tym BUFOR'em dodatkowymm hym.... Pytanko te pozostawiam wam ![]()
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Costam
Data rejestracji: 20.05.2002
![]() |
W nagrywarce jest bufor standardowo teraz 2mb, dodoatkowo program robi bufor na dysku, jezeli bufor spadnie z dysku to ostatnia deska ratunku jest w buforze nagrywarki. Poprostu bufory sie uzupelniaja i tworza staly przeplyw informacji coby nagrywarka nagrala dobrze plyte. Im wiecej ustawisz buforu tym mniejsze prawdopodobienstwo skopania plyty jezeli nie masz systemu ochrony zapisu, no i jezeli podczas nagrywania lubisz sobie posluchac muzy i jeszcze pochodzic po forum to sie przydaje walnac jak najwiecej dla spokoju.
#3 |
Bywalec
![]() |
Dzieki Wielkie !!!
Dzieki za tak szybką odp... teraz ustawiam bufor 40 podczas wypalania kture zajmuje mi około 11 minut robie wiele rzeczy a winamp lgra bez przerwy. system ochrony danych (nawed niewiem czy to mam)
#4 |
Costam
Data rejestracji: 20.05.2002
![]() |
Latwo to sprawdzic, obniz bufor do minimum i zacznij szalec na dysku tak zeby bufor spadl do 0 i az oproznil bufor nagrywarki, wtedy jak ci sie skopie plyta to nie masz systemu tego , a jak dalej sie bufor zapelni to masz
![]() ![]()
#5 |
Bywalec
![]() |
Moja dysanka 700 buee
Niemam niestety bufor spadł do 0 i nero zaczeło buczeć ...
|
|