![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Gość
|
NERO ty cholero, czyli weź se yamaszkę i walnij się w czaszkę.
Do tej pory używałem Philipsa CDRW3610. Mimo wielu negatywnych opinii - jestem z niej zadowolony. Ale nadszedł taki czas, że trzeba zacząć nagrywać długie płytki i pokorzystać przy okazji z dobrodziejstw overburna.
Nabyłem w drodze kupna Yamachę 8824 E. Oczywiście wolałbym jakąś plextorynkę, ale kilka stów piechotą nie chodzi... No i mam problem... Używam (i chcę nadal używać) NERO 5.0. A ten burak zawiesza mi sprzęt przy nagrywaniu w trybie DAO. Zaraz po nagraniu Lead-In jest ogólna padlinka napędu i tylko wykonanie sekwencji "pałer-off - pałer-on" pomaga. Tak być nie może! Kiedyś miałem taką sytuację przy 3610 - zainstalowanie nowszych driverów ASPI pomogło. Tu nie pomaga. Sprzęt to 166MMX puszczony na 187MHz (i nie jest to wina podkręcania), 32Mb RAM, na płycie gł. VIA VP3 bez driverów busmaster (instalacja driverów nie pomaga a wręcz przeszkadza - nie widać wtedy nagrywajki) dysk 6,4 Gb Seagate, wingroza 98, NERO 5.0.0.3. Pomożecie? Dzisiaj wieczorem pewnie przekonam panią Y. ![]() Dzięki z góry. |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Gość
|
Spróbuj z włączonym Dma i z wyłączonym Dma na nagrywarce....
Pozdrówka BiBi.... |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 30.04.2002
![]() |
Śniegowy, mam dla ciebie złotą radę. Weź Yamaszkę i walnij się w czaszkę. :-)
|
![]() |
![]() |
#4 |
Gość
|
Stefan, jak masz pisac cos glupiego to wogole nie pisz....
|
![]() |
#5 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 30.04.2002
![]() |
Clone: Jesteś tu nadwornym cenzurantem ? Jest wolność słowa i każdy może pisać co mu się podoba, za wyjątkiem treści niesławiących osobę lub instytucję.
|
![]() |
![]() |
#6 |
Gość
|
NERO ty cholero, ale ....
Sprobuj zmienic wersje NERO. Ta ktorej uzywasz stwarzala mi problemy jak rzadna inna. Pobawilem sie ostatnio NERO 5.0.2.2 jest OK! Duze płytki pali jak cholera!
Powodzenia: BUFET |
![]() |
#7 |
Gość
|
Pomogło zainstalowanie najnowszego Nero. Dzięki za rady zarówno Bufetowi jak i Stefanowi
![]() ![]() Teraz z nagrywaniem płytek nie ma żadnych problemów. Overburning płytek 700Mb działa aż miło! Ale jest problem z odczytaniem - napęd nie widzi niezamkniętych płyt nagranych uprzednio na Philipsie cdrw 3610. Oczywiście wszystkie inne napędy spokojnie je łykają. A Yamaha niestety nie widzi tej płyty... Co za kicha! |
![]() |
|
|