Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 27.09.2000, 19:49   #1
Sniegowy
Gość

NERO ty cholero, czyli weź se yamaszkę i walnij się w czaszkę.

Do tej pory używałem Philipsa CDRW3610. Mimo wielu negatywnych opinii - jestem z niej zadowolony. Ale nadszedł taki czas, że trzeba zacząć nagrywać długie płytki i pokorzystać przy okazji z dobrodziejstw overburna.
Nabyłem w drodze kupna Yamachę 8824 E. Oczywiście wolałbym jakąś plextorynkę, ale kilka stów piechotą nie chodzi...
No i mam problem...
Używam (i chcę nadal używać) NERO 5.0. A ten burak zawiesza mi sprzęt przy nagrywaniu w trybie DAO. Zaraz po nagraniu Lead-In jest ogólna padlinka napędu i tylko wykonanie sekwencji "pałer-off - pałer-on" pomaga. Tak być nie może!
Kiedyś miałem taką sytuację przy 3610 - zainstalowanie nowszych driverów ASPI pomogło. Tu nie pomaga.
Sprzęt to 166MMX puszczony na 187MHz (i nie jest to wina podkręcania), 32Mb RAM, na płycie gł. VIA VP3 bez driverów busmaster (instalacja driverów nie pomaga a wręcz przeszkadza - nie widać wtedy nagrywajki) dysk 6,4 Gb Seagate, wingroza 98, NERO 5.0.0.3.

Pomożecie?

Dzisiaj wieczorem pewnie przekonam panią Y. do owocnej współpracy, ale czekam z niecierpliwością na wskazówki.

Dzięki z góry.

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 28.09.2000, 20:09   #2
BiBiBi
Gość

Spróbuj z włączonym Dma i z wyłączonym Dma na nagrywarce....
Pozdrówka BiBi....

Stary 29.09.2000, 13:39   #3
Stefan
Nowy na forum

Data rejestracji: 30.04.2002
Stefan w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Śniegowy, mam dla ciebie złotą radę. Weź Yamaszkę i walnij się w czaszkę. :-)
Stefan jest offline  
Stary 29.09.2000, 21:20   #4
Clone
Gość

Stefan, jak masz pisac cos glupiego to wogole nie pisz....

Stary 02.10.2000, 12:55   #5
Stefan
Nowy na forum

Data rejestracji: 30.04.2002
Stefan w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Clone: Jesteś tu nadwornym cenzurantem ? Jest wolność słowa i każdy może pisać co mu się podoba, za wyjątkiem treści niesławiących osobę lub instytucję.
Stefan jest offline  
Stary 03.10.2000, 13:04   #6
bufet
Gość

NERO ty cholero, ale ....

Sprobuj zmienic wersje NERO. Ta ktorej uzywasz stwarzala mi problemy jak rzadna inna. Pobawilem sie ostatnio NERO 5.0.2.2 jest OK! Duze płytki pali jak cholera!
Powodzenia: BUFET

Stary 04.10.2000, 17:48   #7
Sniegowy
Gość

Pomogło zainstalowanie najnowszego Nero. Dzięki za rady zarówno Bufetowi jak i Stefanowi . Obawiam się jednak, że do rady Stefana się nie zastosuję z obawy o naruszenie warunków gwarancji.
Teraz z nagrywaniem płytek nie ma żadnych problemów. Overburning płytek 700Mb działa aż miło!
Ale jest problem z odczytaniem - napęd nie widzi niezamkniętych płyt nagranych uprzednio na Philipsie cdrw 3610. Oczywiście wszystkie inne napędy spokojnie je łykają. A Yamaha niestety nie widzi tej płyty... Co za kicha!

Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: