![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 06.04.2002
![]() |
Nero i WinXP
Mam straszny problem mam nagrywarke Ricoh MP7083A(8x8x32x) wszystko jest ok pod CloneCd dziala a w trakcie wypalania plytki używając Nero (5.5.8.0) nagle losowo (czasami naszczescie wogole) pojawia sie buffer underrun (nagrywara nie ma zabezpieczenia od takich nieszczesliwych wypadkow) i plytka laduje w koszu. Co mam robic wczesniej pod Win2000prof i win98 wszystko bylo ok jak sie przesiadlem na winXPprof to juz z dobre 20 plytek poszlo sie... HELPPPP!!!!!!!!!!!!
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 23.03.2002
![]() |
miałem taki problem z WinXP i Philips PCRW804 próbowałem wszystkiego lecz pomogło przeinstalowanie windy
|
![]() |
![]() |
#3 |
Forumator
Data rejestracji: 26.02.2002
![]() |
Pisałem już o tym milion razy zresztą nie tylko ja.
Podstawowe rzeczy które musisz sprawdzić: 1 Nagrywarka na secondary IDE master 2 Sprawdź czy masz włączoneDMA!!!! 3 Defragmentacja dysku |
![]() |
![]() |
#4 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 03.03.2002
![]() |
to sie nadaje do FAQ
'podstawowe czynnosci co do cd-rw i win XP' |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
Jak by to było takie proste jak wam sie wydaje to bym nie pytał umiem czytac faq i inne rzeczy i troche wiem a juz napewno takie rzeczy jak napisal taz. Problem w tym ze wlasnie mimo tego ze wszystko jest ok ustawione dalejsie chrzani. Pokombinowalem z buforem RAM i ustawilem go na manual na 80Mb i chyba sie naprawilo (7 plytek wypalonych bez problemu). Tak czy siak dzieki za pomoc i zainteresowanie.
|
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 17.02.2002
![]() |
Mialem podobny problem ale rozwiazalem go instalujac wszystkie dodatki do XP z oficjalnej strony i teraz wszystko jest ok.
|
![]() |
![]() |
#7 | |
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 05.12.2000
![]() |
Cytat:
sprobuj zejsc do wersji np 5572 - dziala pod xp i nie powinno byc takich klopotow
![]() |
![]() |
#8 |
Nowy na forum
![]() |
Dzieki wam jeszcze raz za zainteresowanie. Co do sprzetu to mysle ze moje P4 1,6 i 256 DDR sobie poradza z obojetna wersja Nero. Ja tez mam wszystkie poprawki i i tak sie sypalo. Ale pomogly tak jak juz pisalem ustawienie buforowania w Ram na maxa (tj 80Mb) wypalilem do tej pory okolo 30 plyt i wszystko jest stabilnie.
|
![]() |
![]() |
|
|