![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 31.07.2003
![]() |
![]()
Mam problem do rozwiązania.
Mianowicie przy wypalaniu w Nero 5.5.10.42 pod windowsem XP+sp1 występuje bardzo denerwujący błąd. Podczas wypalania gwałtownie spada ilość dostępnej pamięci fizycznej. Wygląda na to, że system próbuje buforować nagrywany plik (np. film) niezależnie od nero. Przy moich 256 MB po wypaleniu około 40-50% płytki, pamięć fizyczna się kończy i system zaczyna mielić dyskiem, kończy się to opróżnieniem bufora zapisu. Płytka oczywiście jest nagrana dobrze, ale denerwuje mnie skaczący co chwilę bufor nagrywarki i wydłużony czas nagrywania. Nie dzieje się tak zawsze i dlatego mam pytanie do Was o to czy ktoś zna rozwiązanie tego problemu lub przynajmniej przyczynę takiego zachowania. Zaznaczam, że DMA, sterowniki, ASPI itp. są w porządku. Nie interesują mnie rozwiązania typu "zmień program", ponieważ chcę poznać przyczynę, a nie uciekać przed problemem. Kilku moich znajomych również ma problemy ze skaczącym buforem więc może im też pomożecie. Być może wystarczy łata do xp-ka, ale która. W domu mam tylko modem i ściąganie wszystkich uaktualnień może zająć kilka godzin.
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|