Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 06.05.2002, 12:54   #1
dominix
Bywalec

Data rejestracji: 17.04.2002
dominix zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
LiteOn 32x, nero5580, clonecd i blindread/write

Witam:-)
Mam w/w i zaobserwowalem ciekawe rzeczy.
1 Mianowicie w testach na cdrinfopl i na bodajze cdrsoft napisane jest ze litek32 nie umozliwia zapisu ponizej 8x, przynajmniej w nero. U mnie jest inaczej. Mozna bez problemu nagrywac od 4x w gore. Dotyczy to zarowno plyt audio jak i data. Wynaturzenie?
2 Druga sprawa to...oprogramowanie. Litek dostarcza jako program wspomagajacy nero. Nie pamietam jaka dostalem wersje, ale po instalacji spawarka nie byla widoczna:-( Dopiero aktualizacja do wersji 5580 pomogla i jest ok. Jak to mozliwe ze promowny przez litka soft nie chce wspoldzialac ze sprzetem? Proby przeprowadzalem na win2000propl i win98se.
3. I wreszcie trzecia ciekawostka. Pisalem w poscie wczesniej, ze nie udalo mi sie przegrac diablo2 zabezpieczonej securomem new. Probowlem clonemcd z roznymi ustawieniami i nic. Dopiero blindread/write poradzil sobie bez problemu. Zawsze wydawalo mi sie ze czego nie wypali sie clonemcd to juz niczym sie nie uda. Jednak jest inaczej.
Jesli ktos ma jakies pomysly, moze podzieli sie nimi ze mna?:-)
Pozdrawiam
dominix jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 06.05.2002, 14:05   #2
Zetoxa
liniejący leming
Zlotowicz

Data rejestracji: 20.12.2001
Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Używam BlindWrite'a sporadycznie (nie zawiódł mnie nigdy), nie kopiowałem zaawansowanych zabezpieczeń, ale gdzieś czytałem, że to niedoceniony produkt (a niesłusznie), bo wszyscy oczywiście... CloneCD.
Stary 06.05.2002, 15:53   #3
Weron
All Eyez On Me

Data rejestracji: 29.09.2001
Weron niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Weron niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
dominix (06-05-2002 12:54):
Witam:-)
Mam w/w i zaobserwowalem ciekawe rzeczy.
1 Mianowicie w testach na cdrinfopl i na bodajze cdrsoft napisane jest ze litek32 nie umozliwia zapisu ponizej 8x, przynajmniej w nero. U mnie jest inaczej. Mozna bez problemu nagrywac od 4x w gore. Dotyczy to zarowno plyt audio jak i data. Wynaturzenie?
2 Druga sprawa to...oprogramowanie. Litek dostarcza jako program wspomagajacy nero. Nie pamietam jaka dostalem wersje, ale po instalacji spawarka nie byla widoczna:-( Dopiero aktualizacja do wersji 5580 pomogla i jest ok. Jak to mozliwe ze promowny przez litka soft nie chce wspoldzialac ze sprzetem? Proby przeprowadzalem na win2000propl i win98se.
3. I wreszcie trzecia ciekawostka. Pisalem w poscie wczesniej, ze nie udalo mi sie przegrac diablo2 zabezpieczonej securomem new. Probowlem clonemcd z roznymi ustawieniami i nic. Dopiero blindread/write poradzil sobie bez problemu. Zawsze wydawalo mi sie ze czego nie wypali sie clonemcd to juz niczym sie nie uda. Jednak jest inaczej.
Jesli ktos ma jakies pomysly, moze podzieli sie nimi ze mna?:-)
Pozdrawiam
No wiec mam wszystko to co wymieniles poza nowsza wersja nero.

1.Raczej nie jest to wynaturzenie bo u mnie tez moge nagrywac x4.
Teoretycznie bo nie po to kupowalem taka nagrywarke aby nagrywac przy takiej predkosci ale nero pokazuje x4 wiec umozliwia nagranie x4.
W tym momencie nie mam plyty zeby to sprawdzic.
Jednak skoro pokazuje to napewno jest taka mozliwosc.
2.Dostalem wersje 5.5.7.2 i po zainstalowaniu nagrywarka jest widoczna. Probe przeprowadzilem na 98SE.
Na drugim systemie XP mam nero takze 5.5.7.2 tylko, ze zarejstrowana nagrywarka jest na oem.
W 98 zas nero to wersja bundled.
Jednak w obu systemach nagrywarka jest widoczna.
3.Tutaj nic ciekawego nie powiem bo nie kopiowalem jeszcze na tej nagrywarce securom new.
Zas to Blinda to uwazam, ze program jest dobry i pomogl on juz wielu osobom, ktore mialy problem ze skopiowaniem plyty za pomoca clona.
A tak na marginesie jest juz jego nowa wersja 4.0.0.19 widac, ze autor wprowadzil w nim( w porownaniu do wersji 3.2.5....) nowe funkcje ktore powinny umozliwiac jeszcze lepsze kopiowanie plyty.
Pozdro
Weron jest offline  
Stary 06.05.2002, 23:28   #4
Bidi
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 24.02.2002
Bidi zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
to ze pisze ze nagrywa 4 x to nic moze nie znaczyc gdyz w rzeczywistosci moze nagrywac szybciej (jakies nowe systemy, usprawnienia itp) u mnie na teacu 40 w nero pisze ze nagtrywa 40 x a jak jest plytka ktora nie obsluguje tej predkosci to w rzeczywistosci nagrywa wolniej wiec w twoim przypadku moze byc na odwrot
Bidi jest offline  
Stary 07.05.2002, 15:50   #5
Weron
All Eyez On Me

Weron niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Weron niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Bidi (06-05-2002 23:28):
to ze pisze ze nagrywa 4 x to nic moze nie znaczyc gdyz w rzeczywistosci moze nagrywac szybciej (jakies nowe systemy, usprawnienia itp) u mnie na teacu 40 w nero pisze ze nagtrywa 40 x a jak jest plytka ktora nie obsluguje tej predkosci to w rzeczywistosci nagrywa wolniej wiec w twoim przypadku moze byc na odwrot
Poruszyles kwestie ktora nie ma nic do rzeczy.
To jest zupelnie inna sprawa.
I w zwiazku z tym chcac nie chcac jestem zmuszony nagrywac x4 zeby to potwierdzic w 100%.
No i potwierdzam w chwili pisania tego postu nagrywara nagrywa x4.
Weron jest offline  
Stary 11.05.2002, 11:21   #6
jasut
Disce puer.

Data rejestracji: 19.04.2002
jasut niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Witam!
Też mam tego Litka, bez problemów możesz nagrywać x4, sprawdzalem, wszystko chodzi. Nero 5.5.6.4. nie widział mi nagrywarki, uaktualnilem do 5.5.7.2. i jest wszystko OK.
Pozdrawiam.

Ceń słowa. Każde może być twoim ostatnim.
Stanisław Jerzy Lec
jasut jest offline  
Stary 11.05.2002, 11:42   #7
Weron
All Eyez On Me

Moge jeszcze dodac, ze clonem tez nagrywalem x4.
Wiec nalezaloby poprawic informacje w tescie.
Nagrywarka ta bez problemu nagrywa x4 i jest to najmniejsza predkosc z jaka moze ona nagrywac.
Weron jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: