![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Guru
Data rejestracji: 29.06.2002
![]() |
NeroInfoTool i LTR48246S
Dlaczego NeroInfoTool wyświetla mi "dziwne" dane o nagrywarce. Od wczoraj posiadam LiteOnka LTR48246S. Może muszę zainstalować nowsze Nero z NeroInfoTool !? Nie wiem...
Aha... bym zapomniał... Odnośnie podkręcania LiteOnków... W przypadku kiedy miałem jeszcze LTR32125W to mogłem podkręcić go na 48125W [lub S]. Mogłem tak zrobić ponieważ te nagrywarki mają taki sam chip oznaczony tajemniczą cyferką "5". A teraz pytanie... Czy mógłbym podkręcić swojego LTR48246S na 52 z tym samym chipem !? Czy ktoś już próbował coś takiego !? KarolluZ ![]()
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Registered
Data rejestracji: 15.10.2002
![]() |
Może w napędzie w czasie sprawdzania była płyta.
I z tego co widzę po zakładkach nie masz zamontowane ASPI. To może być przyczyną. Co do podrasowania tego napędu też mnie to ciekawi choć narazie nie zamierzam tego robić bo i tak nie nagrywam z takimi prędkościami - za słabe nośniki x48 mało które wytrzymują aby Nero pokazał wszystkie zielone. |
![]() |
![]() |
#3 |
Guru
![]() |
Może i masz rację
![]() ![]() Co do podkręcania swojego LiteOnka to mnie to ciekawi czy mogę podkręcić go na 52. No bo w tym artykule na cdrinfo było wyraźnie napisane, że żeby móc podkręcić to musi być taki sam chip ![]() KarolluZ
#4 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 17.10.2000
![]() |
Ja Ci odpowiem ze mozesz to zrobic. Bylo juz o tym na forum wiec troche poszukaj i znajdzesz.
"myślisz że kim jestem ?? CZŁOWIEKIEM ??" - "Matrix Rewolucje" "Moja jest tylko racja i to święta racja, bo nawet jak jest twoja to moja jest mojsza niż twojsza, że wlaśnie moja racja jest racja najmojsza." - "Dzień świra" PIJ MLEKO!!! BEDZIESZ WIELKI!!! Powered by LTR-52246S |
![]() |
![]() |
#5 |
Bywalec
Data rejestracji: 16.01.2003
![]() |
Ja mam w Nero Info Tool ok (bios SS0B). Podkręcić na 52x się da, tylko po co?
|
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 07.11.2002
![]() |
Jam mam takeigo smaego litka i u mine nero info tolkit pokazuje prawidlowa jej dane... A Aspi nie instalowalem... Nero mam 5.5.9.13
|
![]() |
![]() |
#7 |
Guru
![]() |
Odnośnie tego neroinfotool to jużjest wszystko oka. Nie było oka bo rzeczywiście miałem w napędzie erwutkę i dlatego NeroInfoTool pokazywał mylne dane
![]() Odnośnie podkręcania to po prostu lubięwyzwania.... A zresztą może 52x posiada coś lepszego niż 48x.... Nie chodzi mi o nagrywanie 52x, bo to dla mnie głupota..... Sam nagrywam 12x, bo po prostu jest bezpiecznie ![]()
|
|