![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 11.10.2005
![]() |
NEC ND-3540A-błąd odczytu danych
Kupiłem nagrywarke dvd NEC ND-3540A i mam problem z kopiowaniem płyt w loćie gdy kopiuje w nero 6.6.0.16 z płyty na płyte to podczas kopiowania mam ino bufor odczytu do połowy czyli 50% a powinien być zapełniony cały i płytki sie spalają. Pisze BŁĄD ODCZYTU DANYCH ! ludzie poradzćie co mam zrobić by ten problem znikł.Wcześniej miałem nagrywarke cd i bufor odczytu był cały zapełniony i wszystko pięknie sie nagrywało i kopiowało.
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
gÓru
Data rejestracji: 20.12.2003
![]() ![]() ![]() |
Nie kopiuj plyt w locie tylko przez tworzenie obrazu cd na hdd i nie bedziesz mial takich problemow
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
nie kopiuj w locie bo to glupota
kopiwowanie w locie nalezy uzywac tylko i wylacznie do kopiowania z wirtuala latwo sie przekonac ze kopiowanie w locie nie dosc ze niebezpieczne dla plyty to wcale nie jest szybsze niz przez obraz - kazdorazowe oproznienie bufora to strata okolo 20 sekund na ponowne rozpedzenie napedu... a teraz na temat: spradz tryb transferu czy przypadkiem cos sie tam na pio nie przestawilo jak tak to usun kontrolery (zakladam ze masz windows z rodziny nt np xp) kanalow ide i zrestartuj kompa pozatym do kopiwowania w locie zaleca sie zeby naped zrodlowy i docelowy byly na roznych tasmach ale jednoczesnie absolutnie nie nalezy spinac napedu optycznego na jednej tasmie z hdd wiec napisz ile masz napedow, ile gniazd i cos sie z podlaczeniem wymysli ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
![]() |
Panowie już sobie poradziłem a teraz pytanie numer 2 mam od niedawna nagrywarke dvd ale jeszcze nigdy nie przegrywałem żadnych płyt dvd natomiast chodzi mi bo pożyczyłem od kuzynka filmy na dvd oczywiśćie kopie. Skopiowałem film na twardy dysk "pliki" i co dalej jak to mam nagrać w nero 6.6.0.16 prosze podpowiedzieć kroczek po kroczku gdzie wejść w nero i na jakiej prędkośći smażyć płytki.Prosze o jak najłatwiejsze wytłumaczenie jak dziecku bo nagrywanie to dla mnie coś trudnego.
|
![]() |
![]() |
#5 |
Author
Zlotowicz
wlaczasz nero wybierasz kompilacja dvd/dvd video przeciagasz wszystkie pliki do foderu VIDEO_TS (audio_ts zostawiasz w spokoju) i smarzysz
powinno dzialac jesli nie bedzie to z prostego powodu - zrobiles zle kopiujac pliki na dysk ![]() ze juz nie wspomne o roznicy w wielkosciach plyt z kopiami nie ma problemow, ale orginaly czy obrazy z netu czesto sa wieksze niz zwykla plyta dvd wtedy najlepiej uzyc nie nero - bo jest kiepski w te klocki - a dvdshrink - nie dosc ze swietny, szybki i potrafi bardzo duzo, to w dodatku darmowy ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
![]() |
Wielkie dzięki
|
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
Chciałem sie jeszcze kogoś zapytać czym skopiować pliki z płytki dvd na dysk twardy czy można skopiować prawy klik myszki kopiuj czy jest jakiś specjalny program i jeszcze chciałem wiedzieć na jakiej prędkośći wypalać film z plików z żuconej dvd.
|
![]() |
![]() |
#8 |
( o )( o )
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
Jesli płyta jest zabezpieczona to kopiuj-wklej nie pomoże. Na forum znajdziesz mnóstwo tematów poświęconych temu zagadnieniu. Miłej lektury.
![]()
![]() |
#9 |
Author
Zlotowicz
znowu pomoze wspomniany dvdshrink
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Nowy na forum
![]() |
Jeszcze raz dzięki a w szczególnośći dla @nimala
|
![]() |
![]() |
#11 |
Nowy na forum
![]() |
Zainstalowałem A-Ray Scaner 2.0.2.3 mam z nim problem gdy skanuje jakąś zabezbieczoną płytke to nie wyświetlają sie żadne zabezbieczenia tylko za każdym razem jak skanuje wciskająć na Scan to wyświetla się:
No Protection detected nie wiem co jest nie tak z tym programem dodam jeszcze że na nowych wersiach A-Ray Scanner jest to samo. Przyćiskająć SCAN powinno sie skanować a mi sie nie skanuje tylko No Protection detected co jest nie tak prosze o pomoc. |
![]() |
![]() |
#12 | |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#13 |
Nowy na forum
![]() |
A istnieje jakiś skaner do wykrywania zabezpieczeń dvd jak tak to skąd śćiągnąć i dla czego A-Ray Scanner nie nie wykrywa zabezbieczen czyżby był tylko do zabezpieczeń cd
|
![]() |
![]() |
#14 |
Author
Zlotowicz
co kopiujesz? film? to wystarczy dvdshrink
gre? alkohol i ewentualnie cukierek - a czy i jaki to sprawdzisz na gamecopyworld |
![]() |
![]() |
#15 |
Nowy na forum
![]() |
Chciałem zrobić kopie bezpieczeństwa filmu dvd tylko nie wiem od czego sie zabrać śćiągłem dvdshrink i dvd decrypter ale co jak zrobić to nie wiem bo pierwszy raz widze te programy na oczy a wiem że film jest zabezpieczony tylko nie wiem jak te zabezpieczenie wykryć i jak je usunąć poczytałem troche forum ale mi sie wszystko pomieszało w głowie także prosze opisać krok po kroku co jak gdzie wejść co naćisnąć i co ustawić jak by sie komuś chćiało.Przynajmniej miał bym to obcykane i nie zadawał bym banalnych pytań dla obcykanych.
Z góry będe wdzięczny. Pozdr. |
![]() |
![]() |
|
|