![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 30.03.2004
![]() |
![]()
OK, chciałem się dopisać gdzieś gdzie rozmawiają o liteonkach ale jednak zakładam nowy temat - pewnie szybciej uzyskam w ten sposób radę.
![]() Pisałem kiedyś o problemie z nagrywarką Liteon 52327S która nie odczytywała wszystlkich płyt tłoczonych. W sobotę odebrałem ją z serwisu - z informacją ŻE NIC PRZY NIEJ NIE ROBIONO, bo nic jej nie dolega. Oczywiście jedna płytka którą dałem do serwisu jako dowód wadliwego działania nie wróciła (serwisant pewnie zbiera) . I co w tym jest dziwne - nagrywarka nie czytała kilku płyt tłoczonych , mam je od tego czasu w innym pudełku, sprawdzam teraz- i ODCZYTUJE płyty wszystkie poza jedną ! Mam w związku z tym pytanie - wcześniej nagrywarka nie czytała kilku płyt tłoczonych (sprawdzałem to na 10 sposobów dla jasności) teraz wraca z serwisu z adnotacją- SPRAWNA, nic nie robiono przy tym - i staje się ,,cud''. Więc pytam - czy ktoś zna ,,zwyczaje'' panujące w serwisach - bo nie mmwiem co o tym wszystkim myśleć ? Może jakaś płytka czyszcząca to spowodowała, licho wie ... może jednak Wy coś więcej wiecie o tych serwisowych procedurach. Martwie się (trochę) bo pan w sklepie powiedział : napewno nie czyszczono sprzętu bo 1. był prawie nowy 2. to by i tak nic nie dało- a nawet jeśli to na chwilkę. Pytam bo mogę jednak odnieść sprzęt z tą płytką której nie czyta - tylko czy warto skoro raz odesłaji mi ją z śmiesznym (bo nieprawdziwym) stwierdzeniem że jest IDEALNIE OK. :o |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
^_^ czekam na bana ;)
Data rejestracji: 05.03.2004
![]() |
Może to była po prostu kwestia czasu i sprzęt musiał troche poleżakowac i odpocząć.
Intersujące jest to czemu ci płytkę zakosili. Pewnie coś ciekawego im dałeś, a teraz szaleją. Ja to bym się kłucił i o nią walczył. ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
kodziu - właśnie w tym problem czy mam (czy mamy) dać wiarę stwierdzeniu że ,,coś'' się samo naprawia ?
jestem w sporej ,,kropce'' bo nie wiem jak mam na to odesłanie sprzętu z taką informacją zareagować. ![]() Ostatnio zmieniany przez waimar : 26.04.2004 o godz. 15:00 |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
![]() |
^UP^
może ktoś jeszcze wie coś na temat serwisowych ,,napraw'' u dustrybutorów Liteona ? |
![]() |
![]() |
|
|