Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 18.04.2005, 21:22   #1
gadula007
Nowy na forum

Data rejestracji: 18.04.2005
gadula007 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
InCD?? - nie czyta danych z płyt

Witam

Trochę poszukałem na tym forum ale nie znalazłem pomocy na dręczący mnie temat. Tak naprawdę nawet nie wiem jak go zadać. Podobny zadałem na innym forum, ale tam mi nie rozwiązano problemy. Pozwolę sobie skopiować stamtą zapytanie moje.

Witam

Mam taki złożony problem

Moja dziewczyna w roboczie nagrywa pliki chyba pakietowo na CD, bo przeciąga między okienkami katalogi i sie nagrywa. Nie musi wypalać w NERO. Nie wiem na jakim Windowsie pracuje.
W domu ma XP i dane na płycie są nie widoczne. Pojawią się tylko info o nagraniu programu "InCD EasyWrite Reader". Robię to ale po instalacji nic się nie zminia. Oczywiście resecik kompa w celu aktaulizacji i dalej nic. Nie czyta. Wziałem do mnie na mój komp i też nic. Też mam XP.
I teraz 2 śmieszne sprawy.
1. Jak miała Win98 to poinstalacji tego programu płyty były widoczne bez problemu.
2. U kumpla, który nie ma pojęcia o kompach ale też ma XP dane na płycie są widoczne.

Słyszałem, że jest możliwe aby było można odczytać tę płytę, ale nie pamiętam jak.

Instalowałem też jakiś program do odczytu pakietowego ale to też nic nie dało.

Zainstalowałem "Ahead Nero InCD 4.0.7.2" i też nic

PYTANIE: Co zrobić aby odczytywać te pierońskie płyty. Obydwoje korzystamy w domu z NERO i nie chcemy tego zmieniać. U niej w pracy też nie zmienią programu do zapis.

DOSTAŁEM odpowiedź:
"Zainstaluj InCD 4 Reader - rozwiązuje problem odczytu dysków sformatownych w MRW na nagrywarkach nie obsługujących tego formatu"

Dalej napisałem więc
No i niestety nie powiodło się. Zainstalowałem pierw "Nero - Incd v4.3.11.1" aby móc później zainstalować "Nero - Incd reader v4.3.1.11".
No i nadal nic.
Na eksploratorze mam zawsze taki widok z tą samą ilością pamięci dla każdej w ten sposób nagranej płyty:

a po wejści głębiej w eksplorację płyty zawsze widnieją te same pliki dla każdej w ten sposób nagranej płyty:

O co tu chodzi?

A może ona nie ma InCD tylko jakiś inny program, ale XP odzcytuje go jako InCD, no i po instalacji InCD nic się nie zmienia.

A więc co mam zrobić aby odczytać te nędzne płyty. Ona je nagrywa w pracy jak dyskietki. Przeciąga z jednego okienka katalogi/pliki do okienka z nagrywarką i się nagrywa. W pracy może odczytać bez problemu a w domu ani na jej ani na moim.

No i zostało bez echa.

A więc co ma robić?
gadula007 jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  

Twoje uprawnienia: