Powrót   Forum CDRinfo.pl > >

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 15.04.2003, 22:18   #1
Rosio
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 15.04.2003
Posty: 17
Rosio w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
nie moge przegrac gry z cdromu na hdd

problem polega na tym ze nie moge przegrac gry z cdr/cdrw na dysk a dokladniej chodzi i jeden plik tej gry, caly proces przegrywania konczy sie na 83% i wyskakuje "Blad, nie moge czytac stream.ss0". Plytka jest ok bo sprawdzalem w pracy i tam spokojnie mozna ja cala skopiowac na dysk. Pozyczylem tez od znajomego dvd lg i nagrywarke lg i po podlaczeniu do mojego kompa, dzieje sie to samo (zatrzymuje sie wszystko na 83%) co jest??


BTW
OS win xp
cdr teac 540e
cdrw teac 512eb

BTW2
witam wszystkich
Rosio jest offline  

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 16.04.2003, 03:33   #2
pali
Թ
 
Avatar użytkownika pali
 
Data rejestracji: 14.02.2003
Posty: 3,066
pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Witam
Jeśli znajomemu te LG przegrywają w jego kompie, to jedynym moim pomysłem jest to, że brak ci miejsca na dysku

Tak na poważnie, sprawdź czy płytka nie jest porysowana lub zabezpieczona - sprzęt w pracy mógł sobie najlepiej poradzić.

Albo masz coś ze sprzętem - kontroler IDE, sterowniki, kabelki duperelki, ASPI ..............
pali jest offline  
Stary 16.04.2003, 06:29   #3
Rosio
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 15.04.2003
Posty: 17
Rosio w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
pali napisał(a)
Witam
Jeśli znajomemu te LG przegrywają w jego kompie, to jedynym moim pomysłem jest to, że brak ci miejsca na dysku

Tak na poważnie, sprawdź czy płytka nie jest porysowana lub zabezpieczona - sprzęt w pracy mógł sobie najlepiej poradzić.

Albo masz coś ze sprzętem - kontroler IDE, sterowniki, kabelki duperelki, ASPI ..............
chyba zamotalem na poczatku
w pracy mam napedy: cdrw lg i cdr nec i tam wszystko ladnie sie przegrywa. Natomiast od kolegi pozyczylem dvd i cdrw lg i po podlaczeniu u mnie nie przegrywa ale nie sprawdzalem czy przegrywa na tych napedach u niego. Hmm ale bo mam cos nie tak w kompie albo kumpla sprzet jest tez zrabany

BTW
thx za odpowiedz

UPDATE:
walsnie teraz instalowalem rozne aspi, nawet via 4in1, przelaczalem napedy w tryp PIO i DMA, podmienilem tasme i nadal nic, ciagle dochodzi do 83% i wyskakuje blad

Ostatnio zmieniany przez Rosio : 16.04.2003 o godz. 07:11
Rosio jest offline  
Stary 16.04.2003, 09:17   #4
Maciej
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika Maciej
 
Data rejestracji: 31.12.2002
Lokalizacja: PL
Posty: 7,664
Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
a ja proponuję ci inne wyjście ...chociaż nie jest to wyjściem z problemu...

Wejść swój HDD do pracy ,podłącz i przegraj ...8)
__________________
Jak mądrze zadawać pytania
Maciej jest offline  
Stary 16.04.2003, 13:12   #5
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika pawelblu
 
Data rejestracji: 17.01.2003
Lokalizacja: Wawa
Posty: 5,272
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
hm bardzo dziwna sytuacja...a ja powiem tak: czy przypadkiem w pracy nie masz np. win98/Me a w domu win XP - bo jezeli tak to sprawa jest prosta

Mialem podobna sytuacje z gierka anno1602 - w XP nie chce sie zainstalowac jeden plik a w 98SE - bez zadnych problemow.

PS. Win XP SUX HARD ! ! ! ! !

Ostatnio zmieniany przez pawelblu : 16.04.2003 o godz. 13:39
pawelblu jest offline  
Stary 16.04.2003, 13:22   #6
Maciej
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika Maciej
 
Data rejestracji: 31.12.2002
Lokalizacja: PL
Posty: 7,664
Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
pawelblu napisał(a)
hm bardzo dziwna sytuacja...a ja powiem tak: czy przypadkiem w pracy nie masz np. win98/Me a w domu win XP - bo jezeli tak to sprawa jest prosta

Mialem podobna sytuacje z gierka anoo1602 - w XP nie chce sie zainstalowac jeden plik a w 98SE - bez zadnych problemow.

PS. Win XP SUX HARD ! ! ! ! !
kolega pisze o przegrywaniu (kopiowanie) ,a nie o instalowaniu programu...a to jest znacząca róznica ...no chyba ,że kolega wprowadza nas w błąd...
__________________
Jak mądrze zadawać pytania
Maciej jest offline  
Stary 16.04.2003, 13:41   #7
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika pawelblu
 
Data rejestracji: 17.01.2003
Lokalizacja: Wawa
Posty: 5,272
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
no fakt, ale i tak ciekaw jestem czy to przez przypadek XP sobie z tym nie radzie a 98SE/Me tak - jezeli by tak bylo to chyba nie zbieg okolicznosci. Pewnosc 100% bylaby po zmianie sysa - o ile ma sie tyle cierpliwosci
pawelblu jest offline  
Stary 16.04.2003, 21:32   #8
Rosio
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 15.04.2003
Posty: 17
Rosio w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
pawelblu napisał(a)
no fakt, ale i tak ciekaw jestem czy to przez przypadek XP sobie z tym nie radzie a 98SE/Me tak - jezeli by tak bylo to chyba nie zbieg okolicznosci. Pewnosc 100% bylaby po zmianie sysa - o ile ma sie tyle cierpliwosci
to nie jest na pewno wina Xp bo dzisiaj pzrynioslem z pracy naped Nec'a i on mi bez problemu przegrywa (nie instaluje ), natomiast do proacy zanioslem moj naped Teac'a (w pracy jest win 98 ) i tez nie mogl przekopiowac, takze wina ewidentnie lezy po stronie napedu a nie softu, nie moze poroadzic chyba sobie z przekopiowaniu niektorych zabezpieczen
Rosio jest offline  
Stary 16.04.2003, 21:38   #9
Maciej
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika Maciej
 
Data rejestracji: 31.12.2002
Lokalizacja: PL
Posty: 7,664
Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Rosio napisał(a)
to nie jest na pewno wina Xp bo dzisiaj pzrynioslem z pracy naped Nec'a i on mi bez problemu przegrywa (nie instaluje ), natomiast do proacy zanioslem moj naped Teac'a (w pracy jest win 98 ) i tez nie mogl przekopiowac, takze wina ewidentnie lezy po stronie napedu a nie softu, nie moze poroadzic chyba sobie z przekopiowaniu niektorych zabezpieczen
W Twoim przypadku wina nie leży od zabezpieczeń ...ale prawdopodobnie od zbyt słabej korekcji błędów tego Teac-a...:chytry:
__________________
Jak mądrze zadawać pytania
Maciej jest offline  
Stary 16.04.2003, 21:47   #10
Rosio
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 15.04.2003
Posty: 17
Rosio w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Maciej napisał(a)
W Twoim przypadku wina nie leży od zabezpieczeń ...ale prawdopodobnie od zbyt słabej korekcji błędów tego Teac-a...:chytry:
wiec chyba jestem zmuszony to upgradu
co byscie polecili?
naped liteon albo nec? (cos taniego i dobrego)
nagrywarka to chyba liteon 48x24x48 (tez ma byc tanie i dobre)

przepraszam za takie monotonne pytania ale od jakiegos czasu nie sledzilem nowsci w napedach i nie wiem co jest godnego uwagi. Wiem ze moge uzyc opcji "szukaj" ale jestem tak wypompowany po pracy ze nie mam juz sily na czytanie a chce jutro sfinalizowac temat napedow
Rosio jest offline  
Stary 17.04.2003, 09:09   #11
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika pawelblu
 
Data rejestracji: 17.01.2003
Lokalizacja: Wawa
Posty: 5,272
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
ja bym kupil boxowego litka 48246S teraz to chyba ok 250 stoja.
pawelblu jest offline  
Stary 18.04.2003, 17:49   #12
pali
Թ
 
Avatar użytkownika pali
 
Data rejestracji: 14.02.2003
Posty: 3,066
pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
sprawdź najpierw czy ta gra nie jest zabezpieczona, potem kupuj

np. lista zabezpieczeń
pali jest offline  
Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:06.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.