Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 02.11.2002, 18:17   #1
cebit
Student :)
 
Avatar użytkownika cebit
 
Data rejestracji: 07.07.2002
Lokalizacja: Lubaczów
Posty: 56
cebit zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
nie moge włączyć DMA!!!!!

Mam dysk SEAGATE BARACUDA 30 GB, system Windows ME i płyte główną Epox-a na chipsecie VIA i nie mogę włączyć DMA na dysku co spowalnia nagrywanie (mam LTR32123S) i kopiowanie z dysku na dysk. przy prubie włączenia pojawia się komunikat i DMA sie nie włącza.
Co musze zrobic aby je włączyć??
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
-blad.jpg  
cebit jest offline  

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 02.11.2002, 18:23   #2
Luke
Wyjadacz ;)
 
Avatar użytkownika Luke
 
Data rejestracji: 05.04.2002
Lokalizacja: Śląsk
Posty: 382
Luke zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
kliknij na OK. jak nie pomoze to zainstaluj sterowniki Via 4in1
n
__________________
Każdego dnia widzimy "coś", do czego warto się usmiechnąć.

Moja skrzynka
Luke jest offline  
Stary 02.11.2002, 18:35   #3
cebit
Student :)
 
Avatar użytkownika cebit
 
Data rejestracji: 07.07.2002
Lokalizacja: Lubaczów
Posty: 56
cebit zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
zainstalowałem kiedyś 4in1 ale wtedy komp mi sie włącza 5 minut albo sie wogóle nie chcial włączyć!!!!
cebit jest offline  
Stary 02.11.2002, 18:44   #4
Druss
Costam
 
Avatar użytkownika Druss
 
Data rejestracji: 20.05.2002
Lokalizacja: Gdańsk
Posty: 1,722
Druss zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Czesc cebit proponuje zmienic winde na 98se i zainstalowac via 4in1 w wersji 442 bo te mi dzialaja odpowiednio.
__________________
Czasami jest tak a nie inaczej
Pioneer DVR-115D
Liteon IHaS-124
Druss jest offline  
Stary 03.11.2002, 15:12   #5
cebit
Student :)
 
Avatar użytkownika cebit
 
Data rejestracji: 07.07.2002
Lokalizacja: Lubaczów
Posty: 56
cebit zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
a czy jest jakas inna opcja zeby DMA zadzialalo??

Czy moge sie obejsc bez instalacji 4in1?/
cebit jest offline  
Stary 03.11.2002, 15:26   #6
ZiP
Wyjadacz
 
Data rejestracji: 09.05.2002
Posty: 1,740
ZiP zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Przede wszystkim - VIA 4 in 1 jest NIEZBĘDNE. Jeżeli po tym nie działa, zainstaluj Windowsa XP/2000 - on jest bardziej tolerancyjny pod tym względem. Jeżel i to nie pomoże, uaktualnij BIOS. A jeżeli i to nie zadziała, w najgorszym przypadku będziesz musiał kupić nowy kontroler albo płytę główną.
__________________
Jeżeli mój post Ci pomógł - nie zapomnij o reputacji, przynajmniej będę wiedział, że ktoś czyta moje wypociny i nie produkuję się tu na próżno.
ZiP jest offline  
Stary 03.11.2002, 15:30   #7
Yahol
Gość
 
Posty: n/a
Sterowniki ASPI i 4in1 sa konieczne do prawidlowego nagrywania!
Co do 4in1 - zawsze ktoras wersja zadziala! A kupno nowych komponentow zawsze moze poczekac!
Musisz troche pokombinowac! Sciagnji kilka wersji 4in1 i probuj!
 
Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:17.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.