![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 25.11.2003
![]() |
Jak podlaczyc 2 nagrywarki, dvd i hdd?
Jak w temacie?? jak to zrobic zeby dzialalo najlepiej? Czesto robie 2 kopie z jednej plyty cd na raz, i bufor w nagrywarce spada i napelnia sie na przemian (raz w jednej raz w drugiej)
P.s. Oba napedy to samsung,dvd lg,hdd barracuda. pozdro. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Na to nie ma recepty- ja kiedys zroblem tak:
HDD+DVD na primary -nagrywarki na secondary i nagrywalem 8x Pozniej zrezygnowalem z drugiej nagrywarki. Dysk moze sie nie wyrabiac z transferem, a i dwustronna komunikacja kuleje. |
![]() |
![]() |
#3 |
Bywalec
![]() |
No wlasnie
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Głupi Yasio
Cytat:
![]() A transfer - owszem, pewnie sie wyrobi (od i do dysku) przy duzych buforach (user) to i moze 16-24x pojsc (ale tego to juz nie wiem). |
|
![]() |
![]() |
#5 |
Kitty loves Agit! =^_^=
Data rejestracji: 25.11.2002
![]() |
Ja ostatnio zrobilem sobie hardcore test.. i wynik okazal sie calkiem ciekawy:
Primary Master: DVD Toshiba 1712 Primiary Slave: DVD Toshiba 1612 Secondary Master: Plextor 4824 Secondary Slave: Plextor 4824 ... i udalo sie kopiowac w locie z dwoch dvd-romow przy max predkosci zapisu (48x), na dwie nagrywarki i bufory nie skakly. A dyski twarde sa na dodatkowym kontrolerze.
=^.^= Pioneer DVR-A06, Plextor 4824TA, Toshiba SD-M1612 Sometimes in the dark, When I close my eyes, I dream of you... If I could fly across this night, Faster than the speed of light... i would be with you |
![]() |
![]() |
#6 |
Bywalec
![]() |
A moglbys podac dokladniejsza konfiguracje komputera?
|
![]() |
![]() |
#7 |
Bywalec
![]() |
P.s. Jaki program polecacie do nagrywania na 2 nagrywarkach?
P.s.2 (Z innej beczki) Jaka plyte pod socketA polecacie z sata? |
![]() |
![]() |
#8 |
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
Ad2. cos na nForce2, np. MSI K7N2 Delta-ILSR
![]()
#9 |
Forumator
Data rejestracji: 30.12.2002
![]() |
moja propozycja - kup na allegor czy moze nawet jeszcze w komputerowym kontrolerka ATA/RAID - np HPT370 czy 373 - koszt ok 100-130zl a masz dodatkowe 2 kanaly IDE na ktore mozesz wywalic dyski
wtedy - spawarki na wspolnym kablu na plycie, dvd na drugim, twardy na RAIDzie tylko jak z jednego CD na 2 spawarki lecisz to lepiej zrobic obraz na dysku |
![]() |
![]() |
#10 |
Bywalec
![]() |
a jakie sa wasze wrazenia odnosnie kontrolerow sata pod pci? Sa niedrogie (ok 120zl) i jestem ciekaw jak u nich z wydajnoscia? Czy te na plycie sa duzo lepsze czy nie? ;]
P.s. Dzieki za zainteresowanie ![]() P.s.2 czy mozecie polecic jakis zgrany komplecik 2xcdrw 1xdvd? Zgodny ,wspolpracujacy i sprawdzony ![]() No i jaki program do nagrywania na wielu nagrywarkach jest wedlug was najlepszy? |
![]() |
![]() |
#11 |
Bywalec
![]() |
Kupilem kontroler ale chyba bez raida
![]()
#12 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
to zalezy czy i ile bys musial doplacic
no i oczywiscie czy masz zamiar zestawiac matryce raid, bo jak nie to po co Ci taka mozliwosc? |
![]() |
![]() |
#13 |
Bywalec
![]() |
No wlasnie nikt nie jest mi w stanie wytlumaczyc do czego konkretnie sluzy ten raid? Wiem ze jest o zwiekszanie predkosci jednego dysku kosztem drugiego,mam racje?
#14 | |
Głupi Yasio
Cytat:
-Raid sluzy, do laczenia dwoch (lub wiecej, w serwerach) dyskow w JEDEN duzy dysk -do mirrorowania dyskow (na jednym i drugim sa zapisywane jednoczesnie te same informacje) -budowania macierzy dyskowych Nie nadaje sie: -do podlaczania napedow optycznych starszego typu I to w skrocie tyle, jak malo to w gogle poszukaj slownika komputerowego. Jak kupiles kontroler bez RAIDu i dziala to OK, po co ci Raid jak nie kombinujesz z dyskami i mirrorem. Napedy optyczne na kontroler na plycie - dyski na dodatkowy i jedziesz i buczysz. Ps: nie doczytalem dokladnie calego topicu ![]() |
|
![]() |
![]() |
#15 | |
Kitty loves Agit! =^_^=
Data rejestracji: 25.11.2002
![]() |
Cytat:
Co do nagrywania na dwoch wypalarkach na raz swietnie tutaj spisuje sie Nero 6. Co do spraw wydajnosciowych dyskow, to z jednego dysku 7200 rpm 8 MB cache bez problemu mozna wypalac na dwie nagrywarki rozne rzeczy przy predkosci 48x.
=^.^= Pioneer DVR-A06, Plextor 4824TA, Toshiba SD-M1612 Sometimes in the dark, When I close my eyes, I dream of you... If I could fly across this night, Faster than the speed of light... i would be with you Ostatnio zmieniany przez Martin_TP : 01.01.2004 o godz. 22:04 |
|
![]() |
![]() |
|
|