![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 24.10.2002
![]() |
Wersje CloneCD
Słyszałem odmienne zdania na temat CloneCD wersji 3.3.4.1. oraz 4.0.1.10. Czy nowa wersja jest rzeczywiście lepsza od starej?
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
WeldMaster
Data rejestracji: 16.08.2001
![]() |
Re: Wersje CloneCD
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#4 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 24.10.2002
![]() |
Zapewne macie rację, dla mnie to bez różnicy i tak stosunkowo rzadko nagrywam płytki, nagrywarkę LG GCE 8240B (24x10x40) mam za friko, żałuję tylko że akurat na tym modelu nie udało mi się przegrać Age of Wonders II PL - ten model nie obsługuje SafeDiska- jak na złość x16 i x32 są kompatybilne , ciekawe czy zmiana biosu na numer 1.08 coś pomoże nie mogę znależć nic na temat zmian, jak ktoś coś wie z góry dzięki
|
![]() |
![]() |
#5 |
Bywalec
Data rejestracji: 27.10.2002
![]() |
nie!!!!!!!!
ja nadal uzywam CloneCD 3.3.4.1 bo uwazam ze CloneCD 3 jest do bani otoz nagralem nim okolo 10cd i te co nie byly zabezpieczone nagral zle a te co zabezpieczone dobrze i bylem do tylu na 7 pustych cd a mianowicie blad byl nastepujacy doszlo na cd wiecje blednych sektorow i wogole nie kazdy cd-rom widzial ten cd!!!!!! wiec ja nie polecam nie wiem jak inni!!!!!!!!!!!!!!!
=============================== pozdrv Pi@tal www.piatal.prv.pl gg: 2543258 =============================== |
![]() |
![]() |
#6 |
P.I.M.P.
Data rejestracji: 14.05.2002
![]() |
Mi to obojetne ale zregoly uzywam clona 4.nie trzeba ustawiac go tylko
wybieram typ plyty jaki chce przegrac i juz.Wiec mysle ze clon 4 jest duzo lepszy. |
![]() |
![]() |
#7 |
Second variety
Data rejestracji: 11.01.2002
![]() |
A ja dla mojego Litka nie zauważam specjalnej różnicy między 3.3.4.1 i 4.x.10. I jeden i drugi nie dał sobie rady z sd2.8 u mnie i chyba wrócę do 3.341. A profile to mi tylko przeszkadzają w 4 bo trzeba je edytowac, żeby zobaczyć jakie aktualnie mam ustawienia.
Może miałbym inne zdanie o 4, gdybym miał nagrywarkę nie obsługującą EFM?
#8 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 24.04.2002
![]() |
Pedros, ja mam LiteONa 48125W, i udalo mi sie z powodzeniem skopiowac juz 3 tytuly zabezpieczone SD 2.80.xx....
- Need for speed : Hot Persuit 2 - Icewind Dale 2 - PL - ![]() ![]() ![]() ![]() Kopie robilem na klonie 4.0.1.10, 2 oryginaly, a NFS:HP 2, sciagnalem iso pod Clona z DirectConnecta... Wszystko hula !!!
#9 | |
Second variety
![]() |
Cytat:
![]() |
#10 |
Bywalec
Data rejestracji: 27.08.2002
![]() |
fido - jakim cudem przegrałeś ICe WInd Dale II pl - jakoś mi się nie chce wierzyć bo sam nad tym dwa dni strawiłem
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
WeldMaster
Data rejestracji: 16.08.2001
![]() |
Cytat:
http://www.alcohol-software.com/?aff=15&banner=T |
|
![]() |
![]() |
#12 |
Bywalec
![]() |
Icewinda Dale II pl - przegrałem trochę w inny sposób (oryginalny exe z wersji angielskiej pasuje jak ulał do polskiej i nie ma SD 2.80
![]() Tak tylko pytam z ciekawości.... |
![]() |
![]() |
#13 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 24.04.2002
![]() |
Witam... Panowie krotko i zwiezle :
Odczyt i zapis : LiteON 48125W ( nawet zapomnijcie o takim napedzie jak Toshiba SD-M1612, bo sobie nie radzi...), WinXP SP1 Pro-PL, CloneCD 4.0.1.10 ODCZYT : Ustawienia korekcji : ilosc powtorzen : 5x korekcja : hardware / sprzet speed : 4x odczyt danych SUB. zarowno z DANYCH jak i AUDIO ( audio na takich plytach raczej nie znajdziecie, ale wlaczyc te opcje nie zaszkodzi.. Regeneracja sektorow danych : NIE Odczytuj tylko pierwsza....... : NIE Szybkie omijanie blednych..........: TAK ZAPIS : 12x ( ja wypalam na PLATINUM 700 - Manufact. RITEK ) Nie naprawiaj danych subkan.... : TAK Zawsze zamknij ost. sesje : TAK Naprawiaj slabe sektory : NIE Te ustawienia zawsze u mnie dzialaja przy SD 2.80.xx ; Dzisiaj sciagnalem z sieci ( DC++ ) iso pod Clona gry " FIFA 2003 ", ktora tez jest zabezp. sd2.80.10, i po wypaleniu dziala super... Pozdrawiam. Rafal
#14 |
Bywalec
![]() |
Wow - muszę to sprawdzić - używałem podobnych ustawień (tylko odczyt inaczej 4x, powtórzeń 0 - w końcu to oryginalny tłok - zresztą tych bad sektorów wcale nie jest tam tak dużo). Tylko, że robiłem to clonem w wersji 3.3.4.1 PL - może to w tym błąd
![]() Fido2001 - jak możesz to poratuj mnie nowszą wersją ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Second variety
![]() |
Cytat:
A dodatki uszlachetniające... wiadomo skąd. Jakbyś miał problem - to na maila.
![]() |
|
|