![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 28.06.2003
![]() |
Czemu nie nagrywa?
Mam nagrywarke LG 8120B(12x,8x,32x) podłączoną na oddzielnej taśmie....gdy chce nagrywać to czasami po prostu nie nagrywarka rozkreca cd do predkosci nagrywania......kilka razy odczyt cd....czyli standartowo a pozniej zielone (od nagrywania) swiatełko tylko mrygnie raz na maleńką chwilkę....i znow odczyt i chwila zielonej lampki...tak ze 3 razy i błąd nie mozna nagrac....
Ale co najdziwiniejsze czasami nagrywa bez problemu za pierwszym razem ......zauważylem jeszcze że nagrywa tylko gdy sobie odpocznie....czyli jak mam szczeście to nagram płytke co jakies 20 minut Czy moja nagrywarka jest już do kitu ....powinienem kupić nową czy może sprobować przeczyścic? |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
paproć
Data rejestracji: 31.05.2002
![]() |
najprawdopodobniej (95%) zabrudzila Ci sie soczewka. powinienes ja przeczyscic, lecz z gory odradzam plyty czyszczace - moga prysowac soczewke. naljepiej bedzie jak rozkrecisz naped i recznie (tj. wacikiem do uszu nasaczonym wodka wyborowa/spirytusem technicznym polechtasz soczewke
![]() ![]()
![]() |
#3 |
Koordynator
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 03.03.2003
![]() |
no i posprawdzaj dma, aspi i tego typu sprawy
![]()
![]() |
#4 |
Forumator
Data rejestracji: 30.12.2002
![]() |
nagrywara jest juz pewnie mocno zuzyta - poza czyszczeniem soczewki radze dokladnie posprawdzac tasmy sygnalowe laczace glowice z plytka elektroniki - jak radzisz sobie z elektronika to przyjzyj sie czy w poblizu scalakow mocy i gniazdka do ktorego podlaczona jest glowica nie porobily sie zimne luty (w mojej sie tak porobilo)
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|