![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Leon Zawodowiec
Data rejestracji: 16.04.2003
![]() |
Poważny problem...
Witam!
Mój problem wygląda następująco: Podczas wypalania płyt za pomocą Nero 5.xxx, ale takich, przy których zamykam sesję (np. jakiś film lub plik, który zajmuje całą płytę) to co drugą płytę mam do wyrzucenia, bo przy ok. 50 procentach spada nagle bufor nagrywarki ( ze 100 na jakieś 25 %) i wywala błąd. Potem następna płyta nagrywa się o.k. do końca. I znowu: następna płyta do śmieci i następna O.K. Tak mam od kiedy przeszedłem na Win XP. Pod Win 98 nie miałem problemów. Podobna sytuacja jest przy wypalaniu Alcoholem 120% - identyczne, w/w objawy. Jedynie Clone CD działa elegancko! Kombinowałem już z ASPI - starsze, najnowsze - wszystko bezskutecznie! Również Clony XXL i inne "detektory" też nie działają prawidłowo, na ogół nie widzą płyty w napędzie. Za to jak wyłączę ASPI w najnowszym Clony, to skanuje dobrze! Gdzie szukać rozwiązania? Może wypalarka jest uszkodzona? Już sam nie wiem... Z góry dzięki za pomoc!
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
podaj konfiguracja sprzetowa
a probowales na innych plytach? |
![]() |
![]() |
#3 |
Stary użytkownik
Zlotowicz
Data rejestracji: 09.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() |
Weź sprawdź czy masz włączone DMA. Jak posiadasz płyte główną opartą na czipsecie VIA to wgraj VIA Hyperion 4in1.
A ty nakładałeś XP na 98, czy to była świeża instalacji po sformatowaniu? Pytam się, ponieważ zauważyłem, że po nałożeniu XP na starszy system są nieraz problemy - sam sprawdzałem. |
![]() |
![]() |
#4 |
Leon Zawodowiec
Data rejestracji: 16.04.2003
![]() |
Płyta gł.: A-Bit KX7-333
Athlon 2000xp Ge force Ti 4200 64 ddr Nagr. Teac W58E 8/8/32x 512 mb Ram DDR Dysk Tw. 40 GB Sound Blaster Audigy 2 Win XP + SP 1 ( instalowany na czysty dysk) Próbowałem różnych płyt - efekt ten sam!
#5 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
mam ta sama nagrywarke
![]() najpierw sprawdz to o czym pisal SEBAw jesli jeszcze co jakis czas wyskakuje power callibration error - to masz juz zajechany laser ![]() zacznij sie rozgladac za nowa spawarka,a do tego czasu pal na 4x - ja tak robie i choc plytka w 20 min to malo przyjemne doznanie to lepsze niz plytka w koszu |
![]() |
![]() |
|
|