![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#13 |
Bywalec
Data rejestracji: 03.12.2002
![]() |
Mały update.
[19:30] Przepiąłem miejscami DVD z nagrywarką. Teraz jest tak: Primary: wymienny HDD (master) + nagrywarka (slave) Secondary: DVD (master) + ZIP (slave). Sprawa ma się teraz inaczej. Znowu nagrywanie przechodzi do końca z komunikatem pozytywnym. Jednak płyta na końcu widziana jest jako czysta (!?!) Tak ją przynajmniej identyfikuje Windows. Jednak chcąc ją ponownie nagrać Nero zgłasza że nośnik czysty nie jest i że proponuje jego wyczyszczenie. Sprawdzałem i nie zaznaczyłem omyłkowo samej symulacji! Tylko zapis! Teraz jestem już zupełnie skołowany. Czy zmiana układu urządzeń na kanałach może powodować aż tak skrajnie różne felerne przypadłości? A może od tej sytuacji jest już prostsze wyjście niż od poprzedniej? [21:30] Jedyne zmiany jakich dokonałem to upgrade sterownika SiS ide z wersji 2.01.cośtam na 2.02.cośtam. Plik pobrałem z niniejszego serwisu. Próbuję nagrywać w locie i z pośrednictwem HDD. Nadal po nagraniu Windows identyfikuje płytę jako "blank CD" ![]() Co to tym razem może być? [21:50] Brakło mi cierpliwości z takimi ustawieniami. Powróciłem więc do: Primary: wymienny HDD (master) + DVD (slave) Secondary: nagrywarka (master) + ZIP (slave). Ale już zupełnie nic nie rozumiem. Pomimo zmiany rozplanowania urządzeń EIDE i powrotu do pierwotnych ustawień, płyta po nagraniu nadal identyfikowana jest jako "blank CD". Nikt nigdy nie miał podobnego problemu ![]() Proszę, pomóżcie ... ![]() Ostatnio zmieniany przez dj_anion : 03.12.2002 o godz. 21:44 |
![]() |
|
|